Samuel Vázquez habla sobre la delincuencia en Cataluña POLÍTICA

VÍDEO | Samuel Vázquez explica en 1 minut el que està passant a Catalunya

Parla sense embuts sobre delinqüència, immigració i el discurs de l'esquerra

Samuel Vázquez s'ha convertit en una veu autoritzada en parlar sobre els reptes que plantegen la delinqüència i la inseguretat als nostres dies. El president de l'associació Una Policía para el Siglo XXI s'ha guanyat el respecte il'admiració de molts per parlar sense dreceres sobre temes espinosos com la immigració i la seguretat. Aquesta vegada, ha explicat en un minut de forma aclaridora el que està passant a Catalunya.

L'onada de crims i incidents violents a Catalunya aquesta darrera setmana ha posat en relleu la greu situació. En pocs dies hi ha hagut set assassinats, tres en un mateix dia, i les xarxes socials s'omplen de robatoris i agressions.

En una conversa amb el coronel Pedro Baños, Samuel Vázquez ha parlat amb dades. Segons la Conselleria dInterior, el 75% dels delictes a Catalunya són comesos per estrangers. “De fet són més en realitat”, puntualitza, perquè “expliquen com a espanyols aquells que han adquirit la nacionalitat o són de segona o tercera generació”.

Per això per a Samuel Vázquez, com a criminòleg, “la raça i la nacionalitat no importen sinó l'origen de la cultura”. I es pregunta per què alguns prefereixen “tancar els ulls” per no anar en contra de la seva ideologia política, per què prefereixen “acotar el cap i insultar qui denuncia això”. Critica els qui “sotmeten el benestar i el futur dels seus fills a la seva maleïda ideologia política”.

Samuel Vázquez retrata a l'esquerra

Segons la seva opinió, “hi ha massa gent que no cerca la veritat, sinó donar-se la raó a si mateix”. En clara al·lusió a l'esquerra, critica que “fa anys que despotricen i ara es neguen a acceptar que el que deien és fals i que el tipus que anomenava feixista, racista i xenòfob té raó”.

Samuel Vázquez llisca que "això és molt difícil d'assumir" especialment per a "un polític que ha construït la seva carrera sobre la base d'un mantra". Segons ell, ara es demostra que no tenien raó, i que en canvi els de l'altra banda sí. Per això no ho poden acceptar.

A Catalunya, els darrers anys les polítiques públiques de seguretat han estat en mans d'ERC, fidel representant del que exposa Samuel Vázquez. De fet, la Conselleria d'Interior, en mans de Joan Ignasi Elena, fa temps que nega l'auge de la delinqüència i ho atribueix a dues coses. Una, una simple percepció, i dues, la difusió de bulls per part de l'extrema dreta.

Què està passant a Catalunya?

Per a ERC no hi ha un apogeu de la delinqüència sinó casos aïllats que l'extrema dreta i els que els fan el joc converteixen en una percepció d'inseguretat. La realitat és que segons les dades oficials han pujat tots els delictes, també els més greus. I els experts, com el mateix Samuel Vázquez, adverteixen que estem davant d'un nou tipus de violència “sense codis” i que la policia ha perdut l'autoritat.

La crisi de seguretat a Catalunya té moltes arestes. Una és la multireincidència, factor que obliga a plantejar la necessitat d'un canvi en les lleis per castigar amb més duresa aquest tipus de delinqüència. Una altra és la immigració il·legal, la vinculació de la qual amb la delinqüència ha estat tabú durant molt de temps, però que dades com les que aporta Samuel Vázquez posen al descobert.

➡️ Política

Més notícies: