Jordi Ballart, alcaldable de Terrassa, fent una roda de premsa
POLÍTICA

L'alcalde de Terrassa vol il·legalitzar Vox

Jordi Ballart se suma a la moda del cordó sanitari i fa un pas més

L'entrada de Vox a molts municipis de Catalunya i la por al creixement d'aquest partit a les eleccions generals del 23 de juliol ha mobilitzat el discurs anti-Vox. Alguns fins i tot volen passar de les paraules als fets.

L'alcalde de Terrassa, l'exsocialista Jordi Ballart (ara al capdavant de la formació Tot per Terrassa), ha demanat la il·legalització de Vox. En una intervenció a TVE, ha proposat il·legalitzar als partits com Vox “que generen odi, intolerància i vulneren els drets de les persones”.

Cal recordar que el partit de Santiago Abascal va aconseguir fer un salt de gegant en les últimes municipals a Terrassa, el 28-J. Vox va passar de 2.223 vots (2,3%) i 0 representants el 2019, a 8.380 vots (10,4%) i 3 regidors.

L'auge de Vox a Terrassa no és un cas aïllat, ja que també ha experimentat un creixement en localitats com l'Hospitalet, Mataró i Cerdanyola. Una cosa que, pel que sembla, no agrada a molta gent.

Cordó sanitari a Vox a Terrassa

A nivell local, l'alcalde prioritza el pacte amb ERC i fins i tot obre la porta a unir Junts i el PSC al nou executiu. La consigna sembla clara, aïllar el PP i Vox, que tenen cinc regidors a l'ajuntament.

Vox ha reaccionat amb la imatge d'un cotxe amb els vidres trencats: “Mentre Ballart, PSC, ERC i Junts segueixen preparant el cinturó antidemocràtic contra Vox Terrassa, els ciutadans segueixen sense solucions i patint per la seva ineptitud”.

Il·legalitzar Vox, l'eslògan de moda

Ballart s'apunta així a l'eslògan de moda, que no és altre que il·legalitzar a Vox.

L'últim a pujar al carro ha estat el president en funcions d'Aragó, el socialista Javier Lambán. Ha demanat marginar els set diputats de Vox a les corts autonòmiques, i decidir el pròxim govern entre els 60 representants restants. D'aquesta manera, vol ignorar els més de 73.000 aragonesos que han convertit Vox en la tercera força.

Primer pla del líder de Vox Santiago Abascal amb el candidat de Barcelona Gonzalo De Oro-Pulido

Els socialistes abanderen així l'estratègia d'expulsar el partit d'Abascal de les institucions, per molt antidemocràtic que sigui. La proposta de Ballart a Terrassa va un pas més enllà, ja que no només es tractaria de marginar sinó també d'inhabilitar directament la formació.