Foto de l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, a la presentació del projecte de Casa Natal de Dalí
POLÍTICA

L'alcalde de Figueres també demana mà dura amb els immigrants delinqüents

Jordi Masquef, alcalde de Figueres per Junts per Catalunya, s'ha sumat a la petició d'expulsar del país els delinqüents multireincidents

Jordi Masquef, alcalde de Figueres per Junts per Catalunya, s'ha sumat a la petició d'expulsió dels delinqüents multireincidents del país, en ple debat de la immigració a Catalunya.

El mes de desembre passat, eren els alcaldes de Junts del Maresme els que demanaven de forma conjunta amb l'alcalde de Calella, Marc Buch, mà dura contra la immigració multireincident.

Una petició que, els últims dies, ha donat fruit amb les primeres entrades a la presó d'immigrants delinqüents a Calella, lloc on precisament s'iniciava aquest debat.

L'alcalde de Figueres demana l'expulsió dels multireincidents

Jordi Masquef, actual alcalde de Figueres per Junts per Catalunya, ha demanat mà dura contra els delinqüents multireincidents. Així ho ha deixat clar en una entrevista per al mitjà digital Empordà aquest dimarts, 23 de gener.

Preguntat per l'ordre de la ciutat, aquest ha assegurat que cal prendre mesures davant de l'onada de delinqüència multireincident que viuen actualment molts municipis catalans, i també Figueres.

"A una persona que ve d'un altre país, per exemple del Marroc o de Síria, se li ha de donar una oportunitat? Si vol construir-se un futur, doncs endavant. Però, si ve aquí, perquè li han dit «vagi allà, que hi ha la vida fàcil i els diners ràpids», doncs no”, ha assegurat Jordi Masquef.

"Hem de ser implacables. I si el poguéssim fer fora, hauríem de fer-lo fora. Aquests malfactors i delinqüents reincidents que corren per aquí són indefensables".

"No tenen cabuda a la nostra ciutat"

Fa uns quants dies, Jordi Masquef també es manifestava en aquest sentit a través del seu compte de X, abans Twitter. L'alcalde de Figueres informava de l'entrada a la presó d'un dels immigrants delinqüents de la ciutat, just després de l'ingrés a la presó també de diversos multireincidents al municipi de Calella la setmana passada.

Un fet que es va poder dur a terme, segons ha declarat Masquef a l'esmentada entrevista a Empordà, per l'actuació del mateix Ajuntament de Figueres. "La setmana passada, els Mossos ens van dir que havien detingut un reincident i que si nosaltres, com a Ajuntament, fèiem d'acusació particular, entraria a la presó. I així ho vam fer".

"Aquest 'presumpte' delinqüent multireincident, que acumula més de 10 furts en comerços i robatoris amb violència (només aquest darrer mes), acaba d'entrar a la presó gràcies a la bona feina de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra", anunciava divendres passat, 19 de gener a X.

"Espero que no el tornem a tenir pels carrers de Figueres en dos dies com si res. Que no tingui cap intenció de respectar les normes i es cregui amb impunitat (gràcies a les lleis que tenim), no hi pot tenir cabuda a la nostra ciutat . Drets i deures per a tothom".