Primer pla de Marc Buch amb vestit mirant fixament a càmera
POLÍTICA

Ingressen a presó diversos multireincidents de Calella per les queixes de l'alcalde

Les queixes de l'alcalde han fet efecte

L'actual debat sobre la multireincidència i la immigració va començar a Calella, on l'alcalde va demanar ajuda per posar fi a un grup de delinqüents que tenia atemorits els veïns. La resta d'alcaldes de Junts a la comarca li van mostrar el suport. I el partit ha acabat fent seva la reivindicació.

L'alcalde de Calella, Marc Buch, demanava l'expulsió immediata dels estrangers multireincidents per acabar amb el problema de la inseguretat. Junts ara demana aquesta mesura, i reclama les competències d'immigració. ERC i altres partits de l'esquerra acusen Junts de comprar el discurs de l'extrema dreta.

Foto dels alcaldes de Junts del Maresme junts mostrant el seu suport a Marc Buch, alcalde de Calella, dimecres, 13 de desembre

El debat ha servit almenys per a alguna cosa, i és que vuit dels onze multireincidents de Calella ja són a la presó. La majoria són joves menors de 35 anys que acumulen més de 250 antecedents. La crida de l'alcalde va tenir ressò, i ara el municipi és una mica més segur.

Més policia i informes més exahustius

L'exemple de Calella demostra que el debat sobre la seguretat serveix perquè totes les administracions es posin les piles. L'alcalde, Marc Buch, va alertar al seu moment que la Policia Local del municipi estava desbordada per aquests delinqüents. Els lladres causaven un greu problema d'inseguretat.

Després de la crida, els Mossos d'Esquadra van obrir diverses investigacions relacionades amb robatoris violents a la localitat. Això ha portat vuit dels onze delinqüents a la presó. Es tracta d'una successió d'èxits de diversos cossos i serveis, després que el cas arribés a una dimensió mediàtica i política.

Interior ha confirmat que hi ha més presència policial dels Mossos a Calella després de la crida de l'alcalde. Però, a més, s'han dut a terme informes exhaustius que incloïen els antecedents dels delinqüents i més proves incriminatòries. Això ha permès augmentar la pressió sobre jutges i fiscals per demanar el seu ingrés a la presó.

Solucions a llarg termini

És a dir, que la denúncia dels alcaldes del Maresme ha acabat fent efecte perquè la policia i la justícia s'han posat les piles. Aquest ha estat el resultat d‟un pla de xoc que porta en marxa des del 20 de desembre. Però al municipi temen que el problema torni quan es desactivi el dispositiu especial.

La junta local de seguretat es reunirà amb el conseller d'Interior el proper 31 de gener per trobar solucions a llarg termini. Això coincideix, a més, amb la petició del Govern al Ministeri de l'Interior per reformar de manera urgent el Codi Penal. La intenció és acabar amb la impunitat dels multireincidents.

La majoria d'aquests delinqüents que acumulen el gruix dels delictes gairebé passen uns dies a la presó i després tornen a sortir al carrer. El seu mode de vida acaba sent la delinqüència, i per això paguen un preu molt modest. El debat està damunt la taula, i està servint perquè almenys les coses es moguin.

➡️ Política

Més notícies: