Xavier García Albiol amb vestit blau i corbata vermella davant d'una bandera catalana i un escut de Badalona
POLÍTICA

Xavier García Albiol diu prou contra estrangers multireincidents

L'alcalde de Badalona parla clar sobre un dels principals problemes que hi ha a Catalunya

Xavier García Albiol ha esdevingut un dels principals lluitadors contra la delinqüència a Catalunya. L'alcalde de Badalona, que sempre ha defensat una política de mà dura contra la criminalitat, ha esclatat aquesta setmana per dos casos que han afectat la ciutat que governa amb majoria absoluta.

Aquest dijous, Albiol va fer pública una històrica que va generar molta indignació. De fet, ell mateix es va mostrar indignat pel que havia passat. "Aquesta nit, la Guàrdia Urbana de Badalona ha detingut al barri de Gorg un home de nacionalitat marroquina detingut en 30 ocasions. Repeteixo, 30 ocasions", explicava. El delinqüent en qüestió "acabava de robar a diversos cotxes estacionats al carrer".

L'alcalde de Badalona va parlar, com ja és habitual, alt i clar. "És una punyetera vergonya com a país que aquest element avui no hagi estat expulsat al Marroc. Què més ha de passar perquè el govern d'Espanya canviï les lleis?", ha afegit.

L'enuig de Xavier García Albiol no només es produeix per aquest cas. I és que, només un dia abans, el mateix alcalde va denunciar un altre cas similar. "Aquesta matinada, la Guàrdia Urbana ha detingut dos ciutadans pakistanesos que feia pocs minuts acabaven d'apunyalar un compatriota: el ferit està greu", va explicar.

"Espero que aquesta gentussa que hem detingut sigui jutjada, condemnada i posteriorment expulsada de per vida al Pakistan. A Badalona no pararem", escrivia a les seves xarxes socials Xavier García Albiol.

D'aquesta manera, l'alcalde de Badalona es posiciona com una de les veus més destacades a favor d'expulsar delinqüents estrangers. Es tracta d'un debat que, els darrers mesos, ha anat agafant protagonisme a Catalunya. I, principalment, han estat els governs municipals els que estan demanant aquestes mesures davant de l'auge de la criminalitat a terres catalanes. Més enllà d'Albiol, altres alcaldes com Marc Buch (Junts) de Calella o Sílvia Orriols (Aliança Catalana) de Ripoll també han fet un pas endavant en aquest sentit.

Mentrestant, al Congrés la setmana passada es va debatre la possibilitat d'endurir el Codi Penal per frenar la delinqüència reincident. La proposta del PP va ser aprovada gràcies als vots del PSOE, Vox, Junts per Catalunya o el PNB, entre d'altres. De fet, els únics partits que es van mostrar en contra van ser ERC, Sumar, Podemos, Bildu i el BNG.

➡️ Política

Més notícies: