Claus darrere una porta

POLÍTICA

Així oculta TV3 les okupacions i els robatoris a domicilis: 'Sorpreses'

TV3 dona diverses recomanacions per evitar robatoris per Setmana Santa i no fa cap referència al problema de l'okupació

L'okupació és un dels temes que dibuixen una separació perfecta entre els ciutadans i el discurs bonista. Per més que s'hi insisteixi, al ciutadà corrent no li entra al cap que l'okupació tingui alguna legitimitat. Encara més, que sigui tan difícil expulsar els okupes.

A Catalunya, l'okupació és un tema prioritari. És la regió d'Espanya amb més okupacions i sempre hi ha algun sector polític o mediàtic disposat a oferir alguna justificació. Que els pisos són de bancs, que aquestes persones són vulnerables, que el mercat del lloguer està com està o qualsevol altra justificació.

TV3 o com parlar sense parlar dels okupes

En aquesta línia, TV3 ha fet moltes vegades d'altaveu d'aquest discurs bonista. Cosa que l'han criticat més d'una vegada alguns alcaldes. Entre ells, Xavier García Albiol, que des del principi va entendre que lluitar contra l'okupació és una prioritat que té evidents retorns electorals. Fins i tot l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, de Junts, ha tingut forts desacords amb TV3 sobre aquest assumpte.

I ara, amb la subtilesa que el caracteritza per no parlar de les coses tal com són, el 3CAT ha publicat a la seva web una llista de recomanacions. TV3 es fa ressò d'alguns consells dels Mossos per protegir l'habitatge si estarem fora i per evitar "sorpreses":

Tuit de Mossos per evitar l'okupació per Setmana Santa

En si mateixos, són consells prudents i convenients. Com no fer excessiva publicitat que serem fora, demanar-li a algú que ens buidi la bústia perquè no es vegi que la casa és buida i coses per l'estil. El que crida l'atenció és que no hi hagi cap referència al fet que una d'aquestes “sorpreses” pugui ser l'okupació.

➡️ Política

Més notícies: