Muntatge amb un primer pla de Jordi Masquef i de fons un grup d'okupes magribins d'esquena asseguts en unes cadires
POLÍTICA

Un altre alcalde català s'atipa dels okupes i de TV3: ‘El món al revés’

Els veïns defensen l'alcalde i demanen més mà dura

"El món al revés", així ha definit Jordi Masquef, alcalde de Figueres, la situació que s'està vivint a la localitat. Uns okupes que causen problemes d'incivisme i higiene han denunciat l'ajuntament per haver-los fet fora “il·legalment”. L'alcalde ara ha de lluitar no només contra aquests immigrants, sinó també contra TV3.

Masquef ha defensat la posició de l'ajuntament, "en defensa dels interessos dels veïns i centres educatius davant de les queixes pels problemes d'aquesta okupació". Enumera problemes com “insalubritat, inseguretat, incendi i xeringues”. Lamenta que siguin els okupes els que acabin denunciant l'ajuntament, i “que TV3 no doni veu als veïns afectats”.

Efectivament, la televisió pública catalana es va fer ressò de la notícia entrevistant els okupes (als quals es refereix com “un grup de joves”). Com Youssef, que es queixa de ser al carrer “en ple hivern”. O Mehdi, que assegura que no sabia què firmava quan l'ajuntament els va fer fora.

Apareix també l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, i representants de les entitats socials que donen suport als okupes. L'advocat dels joves, Benet Salellas, afirma que “aquest problema s'ha de resoldre amb polítiques actives de vivenda”. Però l'alcalde assegura que continuaran treballant “per defensar els interessos i el benestar dels veïns”.

TV3 ha tornat a fer-ho

El cas és molt semblant al que va passar a Badalona, on l'alcalde Xavier García Albiol va recolzar el desallotjament de vuit famílies que okupaven un bloc al barri de la Salut. Albiol va explicar que els okupes feia temps que punxaven la llum i causaven problemes d'incivisme. Però la televisió pública catalana es va posar clarament de part de les famílies i contra l'alcalde.

Els veïns de Badalona van sortir en defensa d'Albiol, de la mateixa manera que els veïns de Figueres defensen el seu alcalde. Li demanen que “segueixi així” i apliqui la “mà dura”, i lamenten que TV3 “sempre estigui a favor de la xusma”. Es pregunten “quan TV3 es va posar a favor dels okupes i en contra dels catalans que paguem impostos i hipoteques”.

És la tònica general dels comentaris al missatge de l'alcalde Jordi Masquef a Twitter. "Un mínim de rigor i pluralisme informatiu exigia contextualitzar la notícia i recollir l´opinió dels veïns de la zona que ha patit l´incivisme i la inseguretat", afirma una veïna. “Ni cas”, diuen a l'alcalde, “els veïns t'han votat perquè reverteixis el desastre de ciutat plena de delinqüència”.

Fartatge dels veïns

Jordi Masquef va preguntar a TV3 “si ja donen per bona la versió d'una part per afirmar que se'ls va desallotjar il·legalment” i sobre la base de què. "Quan vulgueu podeu contrastar la informació i donar veu a totes les parts, fins aleshores seria d'agrair que intenteu explicar la notícia des de la imparcialitat", va afegir. Un altre cop, els veïns aplaudeixen l'alcalde i lamenten el biaix informatiu de TV3, donant per fet que el desallotjament va ser il·legal.

Jordi Masquef és alcalde de Junts, i va arrasar a les últimes municipals per desbancar el govern quadripartit de PSC; ERC, CUP i una plataforma ciutadana. El cas coincideix amb la rebel·lió dels alcaldes de Junts al Maresme, que donen suport a l'alcalde de Calella en la petició d'expulsió dels immigrants amb delictes reincidents. El debat de la immigració, la inseguretat i l'incivisme ha esclatat a Catalunya.