Muntatge amb Daniel Esteve, propietari de Desokupa, amb Barcelona de fons
POLÍTICA

Apunyalen un treballador de Desokupa en un narcopis a Barcelona

Dani Esteve ha informat del succés


Daniel Esteve, cap de Desokupa, ha informat de l'apunyalament d'un membre de l'organització durant una actuació a un narcopis a Barcelona. Ho ha comunicat mitjançant un missatge a la xarxa social X (Twitter). Desokupa emetrà aquesta tarda un comunicat oficial relatant els fets.

Segons ha apuntat Dani Esteve, el ferit és un vigilant de Desokupa que estava en un control d'accés a un narcopis del Raval de Barcelona. Assenyala com a autors de l'apunyalament els “dominicans okupes que segueixen al pis”. També critiquen que els Mossos no hagin entrat a aturar-los.

Desokupa (Consciència i Respecte) és una empresa privada espanyola que es dedica a intervenir en ocupacions il·legals d'habitatges. Efectua desallotjaments en què sovint entren en conflicte amb els okupes, com ha estat aquest cas. El missatge a les xarxes socials està rebent molts comentaris d'alè i suport.

Missatges de suport a Desokupa

Un treballador de Desokupa ha estat agredit quan està vigilant un narcopis al conflictiu barri del Raval, a Barcelona. Pel que es coneix fins ara, quatre homes d'origen dominicà l'han apunyalat al braç. La actuació ràpida dels serveis mèdics d'urgència ha estat clau.

Després d'estabilitzar el ferit ho han traslladat a l'Hospital del Mar, on continua ingressat amb pronòstic reservat. Daniel Esteve ha informat del succés, adjuntant fotos del ferit mentre era intervingut pels serveis mèdics. Els fets han passat prop de la mitjanit, i s'han conegut aquest matí.

Primer pla de Daniel Esteve, propietari de Desokupa, durant un directe

Als comentaris al missatge de Daniel Esteve, els internautes manen tot el seu suport i desitgen una ràpida recuperació al vigilant. Creuen que la tasca que fa Desokupa és molt necessària i critiquen la passivitat policial. Entre els comentaris destaca el d'un dominicà que diu que admira i respecta el treball de Daniel Esteve i la seva organització.

El Raval, paradís dels narcopisos

El Raval, un dels barris més degradats de Barcelona, és un dels focus principals on actua l'empresa de Daniel Esteve. De fet, aquest barri conflictiu de la capital catalana ja ha estat anteriorment l'escenari d'agressions contra els treballadors de Desokupa. L'organització denuncia la violència quotidiana en què viu sumit el barri.

El Raval s'ha convertit en un territori de narcopisos, on els okupes entren als blocs i els converteixen en punt de compravenda de droga. Això ha incrementat de manera alarmant el consum de droga i la delinqüència. Els afectats són els veïns, que o se'n van del barri o han de conviure amb aquesta realitat quotidiana.

➡️ Política

Més notícies: