Imatge de l'entrada del centre penitenciari de Ponent

POLÍTICA

Torna a passar: nova agressió a funcionaris a la mateixa presó catalana en pocs dies

Es tracta de la segona agressió a funcionaris al centre penitenciari de Ponent en menys d'una setmana. La situació de tensió es manté als centres de Catalunya

No ha passat ni una setmana i ja s'ha tornat a produir una agressió a una de les presons de Catalunya. Els fets han succeït al centre penitenciari de Ponent, a la província de Lleida.

Amb aquest nou incident queda clar que aquestes situacions no són un fet aïllat. La situació de crisi a les presons catalanes no fa més que anar en augment els últims dies. Tot això després de l'assassinat de Núria, una cuinera del centre Más d'Enric, a mans d'un reclús que treballava a la cuina de la presó.

Els sindicats ja s'han tornat a queixar de la situació que s'està vivint als centres de Catalunya. Des de CCOO han denunciat els fets i han lamentat que els funcionaris segueixin, encara, “sense tenir opcions per a la gent que no ens deixa treballar”.

I és que el que porta passant des de fa força temps està començant a semblar insostenible per a molts. Els afectats es queixen, però des del Govern no es donen solucions.

Segona agressió en menys d'una setmana a la presó de Ponent

Aquest cop ha estat CCOO qui ha denunciat una nova agressió per part d'un intern. Ha estat una agressió contra un funcionari del centre penitenciari de Ponent. Segons les dades que han donat des del sindicat, els fets s'haurien produït aquest dissabte.

Si bé és cert que no han estat tan greus com el que va passar aquesta mateixa setmana, amb quatre treballadors ferits, s'està arribant a una situació límit. En aquesta ocasió, els fets s'han produït durant el trasllat d'un intern.

Funcioneu-vos manifestant-vos davant de la presó de Brians, a Barcelona

Precisament aquest intern ja estava sent traslladat al departament especial per haver agredit i agafat del coll un altre pres. Durant aquest trasllat, l'intern ha agredit el funcionari que l'acompanyava, que ha hagut de ser portat a la mútua per ser atès per les lesions patides.

Així doncs, es tracta del segon incident en menys d'una setmana al mateix centre. Un més a la llista d'agressions que s'estan produint des de fa temps a les presons catalanes.

Diverses denúncies dels sindicats

I és que, com estan farts de denunciar els sindicats, això no és una situació excepcional o que vingui de noves. Ja al mes de gener, des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), retreien a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que "desconeix completament el que passa dins una presó".

Poc després es produïen noves agressions. Més tard, la situació va arribar al límit amb l'assassinat de Núria a la presó de Tarragona.

Després, des del CSIF s'han tornat a demanar responsabilitats, rebent molt poc com a resposta. La consellera Ubasart va assegurar que aquest incident era "difícilment previsible".

➡️ Política

Més notícies: