Pla general d'una protesta de radicals antifeixistes amb un cordó policial dels Mossos en primer pla i fum vermell de fons
POLÍTICA

Desenes de radicals amenacen membres de S'ha Acabat davant la mirada dels Mossos

Nou assetjament als joves constitucionalistes

La fira d‟entitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat escenari d'un nou assetjament a la plataforma estudiantil S'ha Acabat. Un grup d'una quarantena de radicals han increpat i amenaçat els estudiants que eren a la carpa de l'associació. Han hagut de ser protegits per un cordó d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

L'acte d'assetjament l'han protagonitzat membres de l'esquerra independentista. El seu objectiu no era altre que expulsar els estudiants de S'ha Acabat, una associació que defensa el constitucionalisme a Catalunya. Els radicals han encès bengales i han proferit amenaces contra els joves.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

S'han sentit crits com “pim, pam, pum, que no en quedi ni un”, sota l'atenta mirada dels antiavalots. Els policies han impedit que el grup dels radicals arribés a la carpa dels estudiants patriòtics. La tensió ha anat en augment, encara que finalment no s'han hagut de lamentar més incidents.

El SEPC contra S'ha Acabat

L'esquerra independentista ha declarat la guerra al moviment estudiantil S'ha acabat des de fa temps. Els membres de l'associació han muntat aquest matí una carpa informativa a la universitat. Els radicals s'han acostat amb la intenció d'increpar-los i expulsar-los del recinte.

Portaven una pancarta que posava “S'ha Acabat fora de la UAB” i cridaven “vosaltres feixistes sou els terroristes”. La presència de la policia ha caldejat els ànims. Els esquerrans han començat llavors a cridar “sense la policia no sou res”, enmig d'una fumera vermella per l'efecte de les bengales.

Els manifestants estaven convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La topada ha tingut lloc davant de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB. Aquesta universitat ha estat durant dècades vedat privat de l'esquerra radical, i per això S'ha Acabat no són benvinguts.

Mostres de suport

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha mostrat el seu suport als membres assetjats de S'ha Acabat. "Prou ja d'amenaces i matonisme violent per estudiants i joves separatistes" ha expressat el de Cs. I ha responsabilitzat el Govern i les autoritats acadèmiques de “protegir” aquests radicals.

L'entitat ha agraït als Mossos la tasca de protecció i ha afirmat la intenció de seguir a la universitat malgrat l'assetjament. D´altra banda, S´ha Acabat s´ha sumat a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona aquest diumenge, 8 d´octubre, contra l´amnistia. Fan una crida a defensar la Constitució davant del desafiament separatista.

➡️ Política

Més notícies: