Una dona sembla que està agredint un càmera mentre una altra persona observa l'escena en un carrer.
POLÍTICA

VÍDEO: Agredeixen una reportera de Cuatro al barri del Raval

Carlos, veí de tota la vida, demana davant de les càmeres 'no normalitzar la violència i la por'

La situació desesperada de degradació i inseguretat que viu El Raval segueix cridant l'atenció de mitjans que volen comprovar-ho en primera persona. Si fa uns mesos van ser les càmeres d'Apatrullando de La Sexta, ara ha estat En boca de todos de Cuatro. La reportera i la seva càmera van ser agredits mentre enregistraven un reportatge sobre la violència i la seguretat que pateix aquest barri barceloní.

La mateixa reportera va explicar que “quan s'han adonat que estàvem gravant han vingut contra nosaltres i ens han llançat una llauna de cervesa”. Afortunadament, com ella mateixa va assegurar, la cosa no va anar a més. El programa també va tenir l'oportunitat de parlar amb Carlos Martínez, veí de tota la vida del Raval.

Captura de vídeo

Carlos va fer un al·legat, afirmant que “no podem normalitzar la violència o que la gent gran tingui por de sortir al carrer després de les vuit”. Ell és un dels veïns del Raval que fa temps que denuncien el pou de delinqüència i drogoaddicció que és El Raval. Una situació que atribueixen a anys de deixadesa i abandó per part de l'ajuntament, sobretot a l'etapa d'Ada Colau.

Carlos mateix va publicar al seu compte de X el vídeo d'una baralla que es va produir mentre les càmeres de Cuatro eren allà. “La reportera està literalment tremolant”, va relatar aquest veí. Una demostració més de la situació límit que viu aquest barri, reflex del procés de decadència de Barcelona i de Catalunya els darrers anys.

La realitat que viu Barcelona

A la publicació de Cuatro en X es poden llegir comentaris afirmant que “aquesta és la realitat que viu Barcelona”, i denunciant el seu avançat estat de “degradació”. També diuen que “només és una zona, imaginat com està tot i cal donar les gràcies a Ada Colau”. Pels veïns és molt important que aquests programes donin veu als problemes del barri, que molts mitjans catalans s'entesten a silenciar o maquillar.

Això genera un debat entre els que creuen que estan estigmatitzant el barri, i veí com el Carlos que creuen que cal mostrar el que està passant al Raval. Als problemes d'incivisme i els narcopisos s'uneix ara el drama dels apunyalaments. Aquest cap de setmana un policia fora de servei va ser apunyalat greument a la Rambla del Raval per intentar defensar la parella d'un robatori.

➡️ Política

Més notícies: