Muntatge amb un primer pla d´Ada Colau amb cara de resignació i una foto més petita d´Ernest Maragall
POLÍTICA

Ada Colau vol que Ernest Maragall sigui alcalde

La líder de Barcelona en Comú llança una proposta imaginativa a Esquerra i PSC per apartar Trias

Ada Colau segueix buscant la manera de mantenir-se al poder i evitar que Xavier Trias, guanyador de les darreres eleccions municipals, sigui el pròxim alcalde de Barcelona. La líder de Barcelona a Comú acaba de llançar una proposta a Esquerra i PSC per aconseguir aquest propòsit. Una proposta que ella mateixa defineix com una “fórmula imaginativa”.

Ada Colau ha explicat al programa Cafè d'idees de Televisió Espanyola que la seva idea és que Ernest Maragall (ERC) sigui alcalde el primer any de mandat. Els altres tres anys se'ls repartirien ella mateixa, que en va quedar tercera, i Jaume Collboni, segon alcaldable més votat el 28 de maig passat. Seria el socialista qui ocuparia el càrrec l'últim any i mig abans de les eleccions següents.

Ada Colau considera que la seva proposta és “pragmàtica i realista”, ja que, segons ella, ofereix “incentius” a les tres formacions implicades. Tot i el seu afany, ella mateixa ha explicat que tant socialistes com republicans han rebut l'oferta “amb recances” i amb “discrepàncies mútues”.

Imatge en primer pla del candidat de Junts per Catalunya Xavier Trias

Per la fins ara alcaldessa de la capital catalana, "seria fallar a la ciutadania de Barcelona que les forces d'esquerres no es posessin d'acord". I ha reivindicat que un pacte d'aquesta mena significaria “corresponsabilitzar-nos tots”.

“S'han acabat les majories absolutes. La política és això”, ha expressat Ada Colau per reivindicar la seva proposta “imaginativa”. Aquest dissabte, dia 17 de juny, és la data límit perquè puguin arribar a un acord els partits implicats. Si no, acabarà ocupant l'alcaldia la força més votada.

Xavier Trias va guanyar les eleccions municipals a Barcelona el 28 de maig passat. L'alcaldable de Junts per Catalunya va aconseguir 11 regidors amb el 22,42% dels vots. Per darrere van quedar Jaume Collboni (PSC) amb 10 regidors i un 19,79%, molt seguit d'Ada Colau (BComú), que en va sumar 9 i un 19,77%. Més despenjat va quedar Ernest Maragall, que només va poder mantenir 5 dels 10 regidors que va aconseguir fa 4 anys.