Muntatge amb un primer pla de Dolors Feliu cridant amb cara d'enfadada i un pla mitjà de Puigdemont mirant cap a Dolors Feliu amb cara d'incredulitat. De fons, diverses banderes estelades a la manifestació independentista
POLÍTICA

Guerra entre les entitats processistes per l'amnistia

Xiulets a Òmnium Cultural a l'acte del Consell de la República

Les entitats processistes continuen rivalitzant pel preu de la investidura del govern espanyol. L'acte convocat ahir en commemoració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017 va evidenciar la divisió imperant en el moviment. Fins i tot el president d'Òmnium, Xavier Antich, va acabar xiulat per l'independentisme radical.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Consell de la República encapçalen ara les essències del purisme independentista. Creuen que l´amnistia és un engany i defensen la declaració unilateral d´independència. Tot el que se n'allunyi és considerat una traïció.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Òmnium Cultural sempre ha estat a l'avantguarda del procés, però d'un temps ençà s'ha anat distanciant de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). La seva defensa de l'amnistia ahir no va sentar gens bé els sectors radicals. Altres figures del moviment han expressat aquestes darreres hores el recel cap a l'amnistia.

Xiulets a Òmnium per l'amnistia

“Fa molts anys que lluitem per l'amnistia i molts encara es pregunten per què lluitem. Lluitem per forçar l'Estat a reconèixer que votar no és delicte. Lluitem per afrontar a l'Estat democràticament el conflicte polític amb el dret d'autodeterminació al centre”.

Aquestes són les paraules de Xavier Antich que van provocar els xiulets entre assistents a l'acte convocat pel Consell de la República. La cosa va anar a més quan va dir que “vam lluitar per l'amnistia per forçar l'Estat a esmenar i a reconèixer que les persones condemnades, jutjades, sancionades o amb causes obertes no han comès cap delicte”.

El president d'Òmnium va defensar que “exercir drets fonamentals i lluitar per la independència no és cap delicte”. El que és delicte és vulnerar els drets fonamentals, que és allò que fa sistemàticament l'estat espanyol”. Aleshores l'esbroncada es van convertir en crits a favor de la independència.

'L'amnistia és una merda'

El discurs d'Òmnium defensant amb entusiasme l'amnistia contrasta amb el de l'ANC, entitat afí al Consell de la República i Carles Puigdemont. La seva presidenta, Dolors Feliu, va considerar l'amnistia “un parany”. I va demanar declarar la independència de manera unilateral el mateix dia que s'aprovi la llei d'amnistia.

Entre els assistents també hi va haver aplaudiments per al president d'Òmnium, Xavier Antich. Sobretot des de les primeres files on s'asseien els representants polítics d'ERC, Junts i la CUP. És clar que l'amnistia continua generant divisió dins del propi moviment independentista.

Aquest cap de setmana, en una entrevista a Vilaweb, Roger Español va considerar l'amnistia “una merda” perquè “l'independentisme sap que l'Estat espanyol voldrà contrapartides”. Español és un conegut activista que va perdre l'ull per una bala de goma disparada per la policia durant els aldarulls de l'1 d'octubre.

➡️ Política

Més notícies: