El pilot de F1 Checo Perez recorre amb el monoplaça 'Red Bull RB7 (2011)' el recorregut urbà entre la Porta d'Alcalá, l'edifici Metrópolis, Cibeles i un tram de Passeig Recoletos, a 15 de juliol de 2023, a Madrid

POLÍTICA

Ada Colau i els Comuns tornen a la càrrega contra la Fórmula 1

Parlen de combatre 'l'emergència climàtica' i demanen a l'Ajuntament que talli el finançament a l'esdeveniment

Barcelona en Comú planteja la retirada de l'exhibició de la Fórmula 1 al Passeig de Gràcia. Justifiquen la seva proposta en relació amb la massificació turística de la zona i que la F1 ja és prou coneguda. Així mateix, demanen posar fi al suport de l'ajuntament a l'esdeveniment.

Cotxes de F1 al Passeig de Gràcia

“Road show”, així s'anomena l'exhibició de F1 que l'Ajuntament de Barcelona va anunciar per al proper juny. L'objectiu és promocionar el Gran Premi d'Espanya que se celebra a Montmeló. Encara més: retenir l'esdeveniment i donar la imatge d'una regió que aposta per aquesta mena d'esdeveniments. Cal recordar que una de les notícies dels mesos passats va ser que la F1 se n'anava a Madrid a partir del 2026.

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, en una imatge al circuit del Jarama, a Madrid, vestida amb un mico de F1

L'elecció del Passeig de Gràcia no és gratuïta. La intenció és promocionar la ciutat i donar visibilitat a llocs emblemàtics com ara la Pedrera, la Casa Batlló i la casa Ametller.

Les crítiques dels Comuns a l'esdeveniment

Els Comuns mai no han vist amb bons ulls la Fórmula 1 i altres esdeveniments similars. Al seu dia, un dels reclams electorals de Colau va ser que lluitaria contra l'esdeveniment mitjançant una 'retirada progressiva'. Però la veritat és que, poc després de l'anunci que la F1 es traslladava a Madrid, Albiach va sortir a demanar que es vetllés pels llocs de treball afectats a Montmeló.

Potser és per la imminència de les eleccions, però ara BComú torna a criticar la F1. El grup municipal del partit farà una proposta a l'ajuntament per retirar l'espectacle de promoció. El seu portaveu, Janet Sanz, ha assenyalat que “no cal promocionar-ho, encara menys en un espai de la ciutat que ja es troba massificat pel turisme”.

No només això. Els Comuns redoblen els seus atacs a l'actual consistori i demanen que fins i tot es retiri el suport oficial de l'ajuntament. Sanz assenyala que allò que necessita la ciutat són “polítiques valents per reduir la calor, la contaminació i el soroll; propostes dirigides a combatre l'emergència climàtica”.

➡️ Política

Més notícies: