Muntatge de Pere Aragonès i el logotip de la Comunitat Jueva de Barcelona

POLÍTICA

Crítiques de la Comunitat Jueva a BCN a Pere Aragonès després de l'atac de l'Iran a Israel

Els jueus catalans tornen a retreure al Govern la seva tebior i el seu silenci respecte a Israel

És la notícia del cap de setmana i amb què obre gairebé tota la premsa mundial: l'atac de l'Iran a Israel en resposta a l'atac a la seva ambaixada a Damasc. La famosa "cúpula de ferro" d'Israel ha rebutjat la pràctica totalitat dels drons i no cal lamentar cap altra matança.

Les especulacions geopolítiques han estat constants. De moment, sembla clar que l'Iran ha atacat per no donar signes de feblesa. El món està ara esperant si Israel respon en el mateix sentit i cedeix a la pressió dels Estats Units.

El debat polític

Més enllà de la qüestió militar i estratègica, la situació d'Israel i Gaza ha esdevingut un dels elements del debat polític i social a tot el món. La divisió és bastant contundent i les polèmiques se succeeixen les unes a les altres. Per la seva banda, la comunitat jueva a Catalunya i a Barcelona ja va retreure al Govern i a la consellera Serret la seva actitud davant d'aquesta situació.

Entenien que la Generalitat no havia tingut cap mostra de solidaritat amb la situació. Així mateix, criticaven a la consellera Serret que els convidés a un acte per interessos electorals.

Ara, tornen a retreure al president Aragonès la seva tebior en relació amb el que ha passat aquest cap de setmana. “El seu silenci és eixordador”, han dit a través de xarxes socials:

Tuit de la Comunitat Jueva de Barcelona

Han tornat a acusar el Govern d'ERC de moure's únicament per interessos electorals. “La vostra voluntat està captiva de les matemàtiques electorals”, diuen des de la comunitat jueva de Barcelona. Cal tenir present que els republicans tenen la intenció de captar vots entre la comunitat musulmana a Catalunya.

D´altra banda, la comunitat jueva ha agraït el suport d'altres formacions i figures polítiques com Alejandro Fernández o Junts. “És hora d'un canvi que ens faci tornar al progrés, a la llibertat i a la democràcia. Necessitem menys radicalització i més unitat per construir un futur millor junts”.

Comunitat Jueva de Barcelona contestant Alejandro Fernández
➡️ Política

Més notícies: