Muntatge amb dos primers plans de Salvador Illa a l'esquerra i Pere Aragonès a la dreta, mirant-se l'un a l'altre
POLÍTICA

Aclaparadora enquesta amb milers de vots sobre la investidura d'Illa: 8 de cada 10

El futur polític de Catalunya depèn de les bases d'ERC: la incertesa és màxima

Aquest divendres es resoldrà una de les moltes incògnites que es van desplegar després del 12M. Un cop assolit l'acord entre les direccions polítiques és el moment que decideixi la militància.

Les bases d'ERC hauran de dir si volen fer president Salvador Illa o no. Per aconseguir suports, els eslògans de l'acord són el famós concert econòmic solidari i l'aposta per la llengua catalana. Hi ha altres punts importants, però aquests dos són els que han rebut més atenció mediàtica.

Com és natural, la decisió dels militants d'ERC dispara la morbositat i les especulacions. A les xarxes socials abunden les teories, els debats i els intents de suggestionar el vot. I també les enquestes.

Un mitjà destacat de Catalunya ha preguntat als seus lectors si estan d'acord a investir Illa i el resultat és inapel·lable. Es tracta del diari Nació, un mitjà proper a ERC.

Home amb ulleres i vestit blau assegut en un banc de fusta amb expressió seriosa.

Resposta clara

A l'edició d'avui, Nació porta una enquesta amb una pregunta molt simple: Estàs d'acord que ERC investeixi Salvador Illa? I pel que sembla, no. Els lectors no estan d'acord a fer president Salvador Illa.

En aquest moment, l'enquesta compta amb gairebé 21.000 vots –més del doble dels militants d'ERC– i un aclaparador 83% està en contra. És a dir, vuit de cada deu estan d'acord a repetir les eleccions a l'octubre.

Si els que han votat aquesta enquesta són propers a ERC, es tractaria d'una enquesta molt representativa de com es troben les bases. En qualsevol cas, el que és segur és que fins divendres no es resoldrà la incògnita. I la incertesa és màxima.

El millor termòmetre de què disposàvem no es va utilitzar. Ens referim a la consulta a les bases per validar l'entrada d'ERC a l'Ajuntament del PSC.

Després de convocar la militància, la direcció va suspendre la consulta perquè, van dir, hi havia massa afluència de gent. En realitat, va quedar clar que sabien que perdrien la votació, i no volien enterbolir les negociacions amb Salvador Illa.

➡️ Política

Més notícies: