Primer pla de Carles Puigdemont amb la mà al front i cara de preocupació
OPINIÓ

Carles Puigdemont, com un pollastre sense cap

Cada cop menys gent es creu les amenaces del líder espiritual de Junts per Catalunya


Que Carles Puigdemont i Junts per Catalunya no tenen una estratègia clara és evident. Podrien, això sí, dissimular-ho una mica. En els últims mesos -i setmanes-, han passat de dir que a Pedro Sánchez no li comprarien mai ni un cotxe de segona mà a fer-lo president. De dir que el referèndum de l'1 d'octubre continua vigent a demanar un nou referèndum al Gobierno. De dir que mai no renunciarien a la via unilateral a afirmar que, per ara, l'han aparcat.

Com si fossin un pollastre sense cap, també han assenyalat que desconfien del PSOE alhora que deien que Santos Cerdán ha construït “una muntanya de confiança”. És clar que a Junts (ergo, a Puigdemont) bàsicament li interessa seguir amb el processisme (és a dir, amenaçar amb una independència en què ni ells mateixos creuen) mentre obtenen beneficis personals (com el grup parlamentari propi o una amnistia que, a línies generals, beneficiarà sobretot la classe política que va promoure el referèndum del 2017).

L'última ocurrència de Carles Puigdemont ha estat amenaçar Pedro Sánchez afirmant que serien capaços de votar a favor d'una moció de censura amb el Partit Popular. Un escenari que, tot sigui dit, el mateix Feijóo o Alejandro Fernández no van tardar a descartar. Fins i tot des de dins de Junts van haver de recollir cable, assegurant que l'escenari de donar suport a una moció de censura del Partit Popular formava part de la “política ficció”.

Més enllà de si serien capaços de fer-ho o no -cosa que dubto-, el problema que tenen Carles Puigdemont i Junts és que les seves amenaces no tenen credibilitat. I això ja ho comencen a veure tots. Fins i tot ja hi ha molts independentistes 'puigdemontistes' als quals ha caigut la bena dels ulls i que ja no es creuen les proclames retòriques dels juntaires. De fet, malgrat que el líder espiritual del partit presidit per Laura Borràs és un dels polítics més coneguts, la seva popularitat cau dràsticament i la seva figura és una de les menys valorades, segons les dades del Centre d'Estudis d'Opinió .

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: