Fotomuntatge amb una imatge de Barcelona, amb una foto d'una estàtua i una captura de pantalla d'Instagram

MOLT +

Es torna viral l'estàtua més especial de Barcelona: una llegenda que pocs coneixen

Una escultura molt característica de Barcelona, situada al fris de la fàbrica Moritz, s'ha fet molt popular per la història que amaga darrere seu

L'empresa cervesera Moritz gaudeix d'una gran reputació des de la creació l'any 1856 a Barcelona. L'edifici que ocupa, situat en el número 41 de la Ronda de Sant Antoni, té els balcons decorats amb espigues d'ordi i flors de llúpol. Però aquest no és l'únic element decoratiu de la façana que fa referència a la cervesa.

El seu arquitecte, Salvador Vinyas, va fer un homenatge a aquesta beguda escumosa, completant la seva obra amb una escultura de Gambrinus. Aquest personatge llegendari de l'antiga Flandes, és considerat per molts el "Rei de la Cervesa". Tot i que no de manera oficial, segons la llegenda més popular de l'escriptor francès Deulin, va ser el creador de la cervesa.

Moritz ressuscita la llegenda a Barcelona

Tot i que el personatge és molt conegut pels amants de la cervesa, ara s'ha tornat a popularitzar per un vídeo d'Instagram. La usuària @sarapostcard ha realitzat una publicació titulada "Estàtua que brinda pel desamor", fent referència a l'escultura que corona la fàbrica Moritz. El vídeo de la usuària narra breument la història de Gambrinus basada en la novel·la "Contes d'un bevedor de cervesa" de Charles Deulin.

Gambrinus, un aprenent de vidrier de l'antiga Flandes, estava molt enamorat de Flandrine, però el seu amor no era correspost. Un dia, quan el protagonista estava a punt del suïcidi, Llucifer se li va aparèixer i li va proposar un tracte.

Com que el diable no li podia prometre l'amor de la seva estimada, li va ensenyar a preparar una poció salvadora que l'ajudaria. En provar-la, Gambrinus es va oblidar del tot de la seva estimada. De tal manera, es va convertir en el creador i rei d'aquest aclamat beuratge escumós, la cervesa.

La fàbrica Moritz a Barcelona us convida a brindar pel desamor

L'estàtua està instal·lada a l'edifici des de la construcció fa més d'un segle. La seva presència al lloc i la seva història són conegudes per molts. Tot i això, algunes persones que transiten els seus carrers, sovint, encara no s'han adonat de la seva existència.

La llegenda de Gambrinus forma part de la cultura popular i és molt conegut i homenatjat pels amants de la cervesa. La seva imatge ha estat utilitzada per moltes cerveseries arreu del món. De fet, a Espanya és el símbol de la cervesa Cruzcampo i a Barcelona va existir un bar molt popular que en rebia el nom.

Encara que hi ha moltes altres llegendes, aquesta és sens dubte la més popular. Així que ja saps, si algun dia passes davant de la fàbrica Moritz, pots parar a brindar amb ell pel desamor.