Un bar borrós i un cercle amb Cacaolat

MOLT +

El curiós bar de Barcelona que amaga una història màgica amb Cacaolat

La Granja Viader és un bar de tota la vida de Barcelona on es va crear una de les begudes més emblemàtiques de Catalunya: el Cacaolat

Al cor de Barcelona, hi ha la Granja Viader, un bar amb una història encantadora que ha captivat locals i visitants per igual. Aquest establiment no només és conegut pel seu ambient de ''tota la vida'', sinó també per ser el lloc on va néixer una de les begudes més estimades de Catalunya: el Cacaolat. La història darrere d'aquest refresc popular s'entrellaça amb la rica tradició del lloc.

És poc coneixedor que el Cacaolat es va crear en un bar de Barcelona, però és així. A la Granja Viader, un bar de tota la vida, s'hi amaga el secret més ben guardat d'aquest famós elixir de cacau. Va ser el 1931, quan Marc Viader i el seu fill Joan van inventar el famós Cacaolat, beguda que els portaria a la fama més enllà de la ciutat comtal.

En aquest bar de Barcelona es va inventar el Cacaolat

Marc i Joan Viader, després d'assistir a un esdeveniment a Budapest, van quedar fascinats per una innovadora beguda de llet amb cacau que era refrescant. Quan van tornar al bar de Barcelona i inspirats per aquesta experiència, van decidir recrear la seva pròpia beguda amb cacau. Va ser aquell mateix desembre quan van patentar el ja conegut Cacaolat, creant la fórmula perfecta perquè es pogués prendre tant en fred com en calent.

Unes ampolles de cacaolat i un got ple d'aquest
El Cacaolat és famós a tot l'Estat. | @granjaviader

Actualment, aquest local continua obert i oferint la mateixa essència d'aquella època: essent, a banda de bar, petit mercat de proximitat. Podràs prendre't un Cacaolat si et ve de gust, tant fred com calent, i afegir-hi un toc més dolç amb una mica de nata. A més, també tenen moltes postres, com la crema catalana o els xurros amb xocolata calenta, una delícia.

Aquest bar de Barcelona continua servint el Cacaolat igual que sempre

Un pla ideal a Barcelona per a tots aquells curiosos que tenen ganes d'aprendre l'origen dels elements més catalans. A més, el local és petfriendly, de manera que podràs anar a prendre't el teu Cacaolat al costat del teu millor amic pelut. Però, recorda, ell no pot tastar aquesta delícia de xocolata!

La Granja Viader es troba al Barri del Raval, al carrer Xuclà número 4, a Barcelona.

Dos gots de xocolata calenta amb dos plats amb melindros
En aquest lloc també es poden menjar altres versions de xocolata. | @granjaviader
➡️ Molt +

Més notícies: