Muntatge de fotos de primer pla de Candela Peña amb rostre mig somrient i, de fons, una imatge d'una platja amb la silueta de Catalunya i interrogants

MOLT +

El bonic poble català que ha vist néixer Candela Peña, l'actriu de ‘El caso Asunta’

Candela Peña, l'actriu que interpreta a Rosario Porto a ‘El caso Asunta’, va néixer i es va formar a Cataluña


Candela Peña està en un dels punts àlgids de la seva carrera després de donar vida a Rosario Porto a El caso Asunta. La sèrie de Netflix que es va estrenar ahir, 26 d'abril, promet ser tot un èxit després d'estar entre les tendències de la plataforma hores després de la seva estrena.

Arran de protagonitzar El caso Asunta, la vida personal de Candela Peña ha despertat l'interès de la premsa. I malgrat que l'actriu catalana és molt reservada amb la seva vida privada, se'n coneixen certs aspectes.

Fotografia de la sèrie El Cas Assumpta de Netflix amb Candela Peña i Tristán Ulloa

Candela Peña va néixer a Gavà, un municipi de Barcelona

Gavà és el municipi costaner del Baix Llobregat que va veure néixer la Candela Peña. L'actriu catalana, el nom real de la qual és María del Pilar Peña, va néixer el 14 de juliol de 1973 en aquesta localitat costanera.

Va passar la seva infantesa i tota la seva joventut a Gavà. Els seus pares regentaven un bar situat al costat del cinema de la localitat, un fet que va poder determinar la predilecció de la jove per aquest art. De fet, l'actriu va reconèixer que la seva família sempre ha portat al capdavant l'etiqueta de “els del bar de Gavà”.

En un primer moment, Candela Peña va voler ser ballarina i va cursar estudis de dansa a l'escola de Rosa María Grau. Tot i això, la jove va acabar decantant-se per la interpretació. Per aquest motiu, es va formar a l'Escola de Nancy Tuñón de Barcelona i, després de la seva formació, va triar que Candela Peña fos el seu nom artístic.

“Al meu poble es feia conya amb el fet que estudiés teatre a Barcelona i deien que Pilar Peña no funcionaria gens”, va començar relatant a La Resistencia. Així que un dia, llegint La casa de Bernarda Alba va topar amb la frase “van encendre la candela” i va pensar: “Va, Candela Peña sí que sona bé!”, així que es va assignar aquest nom artístic.

Primer pla de Candela Peña amb rostre molt seriós

I malgrat que va créixer i es va formar a Gavà, quan va acabar de formar-se es va traslladar a Madrid per buscar oportunitats laborals. Una aposta que no li va anar gens malament, ja que compta amb tota una carrera plena d'èxits.

La tràgica història que va viure Candela Peña abans de ser mare

Candela Peña va donar a llum el seu únic fill, Román, l'any 2011. I, tot i que no hi ha millor notícia que un naixement, la veritat és que el de Román va estar entelat per un dur succés. Dies abans de sortir de comptes, l'actriu va perdre el seu pare a causa d'un càncer.

“El meu pare es mor el dia que jo surto de comptes. Però el meu fill, que és un enrotllat, es va esperar”, va confessar l'actriu. I uns dies després va arribar el Román, l'únic fill que té la catalana.

Tot i viure aquest dur moment, la veritat és que el seu talent l'ha portat a viure moments increïbles. Com, per exemple, els tres premis Goya que té per Te doy mis ojos (millor actriu de repartiment, 2004), Princesas (millor actriu protagonista, 2006) i Una pistola en cada mano (millor actriu de repartiment, 2013).

➡️ Molt +

Més notícies: