Rocío Jurado sobre un fons de chipiona ia la seva esquerra un cercle amb una paret verda i quadres d'ella mateixa

MOLT +

El bar de Chipiona on podeu reviure l'esperit de Rocío Jurado: copes a 5 €

El Pub Museu Tani és un establiment que et transportarà a través de la història de la cantant Rocío Jurado

Els admiradors de Rocío Jurado tenen ara una nova raó per celebrar a Chipiona: el Tani, que ofereix una experiència única per reviure l'essència de la cantant. Aquest, ubicat a la localitat costanera de Cadis, es destaca com un veritable santuari per als seguidors de la 'més gran'. A més, els preus són assequibles per a totes les butxaques, amb copes a tan sols 5 euros.

Primer pla de la cantant Rocío Jurado somrient mirant a càmera
Rocío Jurado va morir de càncer el 2006 | Europa Press

Aquest lloc és un punt de trobada per als amants de Rocío, però també s'erigeix en una parada imprescindible dins de la ruta dedicada a la cantant. Aquesta ruta passa pels llocs més emblemàtics de la 'més gran' a la seva ciutat natal. L'estreta relació entre el lloc i l'artista es remunta als inicis, quan el propietari, Ricardo Naval, li va fer les primeres promocions.

Còctels barats, imatges de Rocío Jurado i música de la 'més gran'

Avui dia, aquest establiment acull una exposició permanent tipus museu dedicat a la vida i obra de Jurado. Els visitants poden submergir-se en la seva música i admirar una col·lecció de més de 800 quadres que adoren les parets i el pati interior. L'espai també destaca pels preus que, encara que siguin econòmics, han anat pujant amb la popularitat que ha anat agafant.

Ha guanyat una reputació excepcional entre els vilatans i visitants, reflectit en la seva alta qualificació a TripAdvisor: un 4,5. Els comentaris elogien no només la qualitat dels seus còctels i l'ambient acollidor, sinó la riquesa cultural que ofereix. Per a molts residents, aquest establiment s'ha convertit en un punt de reunió habitual, on es respira el llegat de Rocío Jurado a cada racó.

El poble recorda Rocío Jurado a cada racó

A més d'aquest pub, Chipiona disposa d'altres espais destacats que rendeixen homenatge a la memòria. Entre ells hi ha l'estrella dedicada a Rocío Jurado davant de la catedral, el seu xalet 'La meva àvia, Rocío', la seva casa natal i un monument en honor seu. Aquests emblemàtics llocs, al costat del pub, formen part de la història de la 'més gran' i mantenen viu el seu llec al seu estimat poble natal.