Primer plànol de Rocío Carrasco amb una expressió seriosa

Rocío Carrasco: el que va viure amb Antonio David Flores s'estudiarà a la universitat

El cas de Rocío Carrasco ja s'ha estudiat a les aules universitàries

És un fet destacable que la docusèrie de Rocío Carrasco, Rocío, contar la verdad para seguir viva, va tenir una enorme repercussió mediàtica. Dos anys després que s'emetés el primer episodi, encara són molts els espanyols que recorden l'impacte que va suposar l'emissió del documental.

La veritat és que Rocío Carrasco va fer història a la televisió en compartir el seu dur testimoniatge sobretot el que suposadament va viure a les mans del seu exmarit, Antonio David. La filla de 'La más grande' va acusar el pare dels seus fills d'haver-la "maltractat" durant molts anys i d'exercir "violència vicària".

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Arran del discurs de Rocío Carrasco, moltes dones es van sentir identificades i van començar a trucar al 016, número d'atenció contra la violència de gènere. "Aquell mes, les denúncies van créixer en un 61 %", va comentar Julia Otero a Rocío Carrasco a Días de tele.

Definitivament, la docusèrie de la dona de Fidel Albiac va tenir una gran influència sobre molts ciutadans. De fet, fins i tot el seu cas amb Antonio David Flores s'ha començat a estudiar a la universitat.

Rocío Carrasco en primer pla plorant a 'Contar la verdad para seguir viva'
La docusèrie de Rocío Carrasco ja s'ha tractat a la universitat | Mediaset

El cas de Rocío Carrasco amb Antonio David Flores arriba a la universitat

Recentment, La Opinión de Almería ha confirmat que "el testimoni de Rocío Carrasco ha fet un salt qualitatiu en ser plantejat com a tema d'estudi i anàlisi a les universitats espanyoles".

Pel que sembla, un alumne de la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació de la Universitat de La Laguna, José Antonio Betancort Espinosa, va dur a terme el seu treball de fi de grau sobre la Sensibilització sobre la violència de gènere i la violència vicària a través de la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva.

El seu estudi parla, entre altres temes, de la "perspectiva crítica del periodisme rosa espanyol" i les conseqüències negatives per a la víctima (Rocío Carrasco) per tractar-se aquest tipus de conflictes públicament.

Rocío Carrasco: una inspiració per als universitaris

Tot i això, el treball d'aquest alumne sobre el testimoni de Rocío Carrasco no ha estat l'únic fins ara. Estudiants com ara Raúl Villanueva Rubio, María del Rosario Marín Pinilla i José Vázquez González, Universitat de Múrcia, Universitat de Cadis i Universitat de Sevilla, respectivament, també ho van fer.

El primer alumne va fer una Anàlisi de la repercussió social, cultural i mediàtica del docu-reality Rocío, contar la verdad para seguir viva. Els altres dos van tractar la Popularització del concepte "violència vicària". Estudi de la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva.

Tots ells, i més, han estudiat en profunditat, des de diversos punts de vista, tot el que Rocío Carrasco va viure amb Antonio David Flores.