Muntatge de fotos en primer pla de la reina Letizia i la reina emèrita, Sofía de Grècia

GENT

La reina Sofia, disposada a allunyar-se de Letícia, troba refugi fora d'Espanya

La reina Sofia ha pres la determinació de canviar el lloc on es vol recuperar i es distancia de Letícia

La reina Sofia rebia l'alta hospitalària dissabte passat 13 d'abril després de superar una infecció al tracte urinari. Durant la seva estada a la Clínica Ruber, l'emèrita va rebre la visita dels seus fills, Felip i Elena, i de la seva nora Letícia.

A ells els ha comunicat el desig d'abandonar La Zarzuela i trobar refugi a Suïssa. Concretament a Ginebra, on resideix la infanta Cristina i amb qui es vol recuperar completament. Amb ella viatjarà la seva germana, Irene de Grècia, coneguda afectuosament com la 'tieta Pecu'.

La reina Sofia s'allunya de Letícia i posa rumb a Ginebra

La reina Sofia va fer saltar totes les alarmes quan dimecres 10 d'abril se'n coneixia l'ingrés hospitalari. Amb 85 anys ha gaudit d'una salut envejable i mai no ha hagut de ser ingressada per motius de salut.

Quatre dies han estat els que l'emèrita ha estat sota observació fins que va rebre l'alta el cap de setmana passat. Ara necessita el suport dels seus i per això ha pres la determinació d'allunyar-se de Letícia i refugiar-se a Ginebra.

La reina Sofia somrient dins un cotxe mentre saluda

El desig de Sofia és reunir-se amb la seva filla, la infanta Cristina, a Suïssa i passar una temporada amb ella. La seva companyia afavorirà la seva recuperació i juntament amb ella viatjarà, també, Irene de Grècia. La 'tieta Pecu', com afectuosament se la coneix, és una de les persones fonamentals en la vida de la reina Sofia.

Des de fa anys resideixen juntes i s'han convertit en inseparables. Irene i Sofia estan instal·lades a la mateixa zona del palau de La Zarzuela, encara que solen viatjar amb força assiduïtat. Ara, les dues germanes posaran rumb a Ginebra, segons El Nacional, per estar al costat de Cristina i, també, amb Miguel Urdangarin.

Muntatge de Letizia amb la mà a la barbeta i la reina Sofia amb un vestit morat

De la mateixa manera que va fer Joan Carles, la reina Sofia romandrà a càrrec de la seva filla el temps que duri la seva recuperació. Un nou abandó que es produeix dins de les instal·lacions de La Zarzuela i que deixa via lliure a Letícia.

Des de fa temps, es rumoreja que la relació entre sogra i nora és una mica tensa, sobretot per l'eterna presència de Paloma Rocasolano. Ara és la reina Sofia la que ha decidit allunyar-se de Letícia i refugiar-se a Ginebra per distanciar-se de tot i de tots.

La reina Sofia busca estar en calma

Amb pas decidit i un somriure, abandonava la reina Sofia la Clínica Ruber pel seu propi peu. Va agrair l'interès i l'afecte de la premsa i va afirmar estar "com a nova" després de quatre dies ingressada. A la pregunta dels mitjans sobre si volia tornar a casa, l'emèrita va respondre afirmativament.

Tanmateix, el seu desig no era posar rumb a La Zarzuela, sinó a Suïssa. Allí gaudirà de la tranquil·litat que ara requereix la seva recuperació i també de la companyia de la infanta Cristina.

La reina Sofia somrient i saludant amb un mocador blanc al cos i Irene de Grècia agafant-s'hi

L'ex d'Urdangarin no va poder anar a visitar la seva mare, però està disposada a tenir-ne cura després de rebre l'alta. Des de fa temps ha augmentat la preocupació per la salut de Joan Carles i Sofia, i la família s'hi ha bolcat.

Són conscients que l'edat passa factura i que requereixen més atenció. Els compromisos institucionals de Felip i Letícia els impedeixen estar pendents de la reina Sofia i aquesta prenia la decisió de buscar una alternativa.

La seva nova destinació és Suïssa, on comptarà amb l'ajuda d'un equip mèdic exclusiu pel que fa a la seva convalescència. Allí gaudirà de la tranquil·litat i de la calor dels seus, fonamentals en aquests moments tan delicats. A més, no s'haurà de preocupar de la seva germana, també delicada de salut, ja que estarà amb ella durant una temporada.

➡️ Gent

Més notícies: