Muntatge amb les cares serioses de la princesa Letizia i el rei Felip VI
GENT

El gest inesperat del rei Felip amb Letícia després de parlar el seu suposat amant

El rei Felip deixa que se sàpiga què va fer el mateix dia en què el suposat amant de Letícia va explicar el que va passar

El rei Felip i la reina Letícia s'aixecaven ahir sobresaltats en comprovar l'enrenou que havia provocat una publicació de Jaime del Burgo. L'exmarit de Telma Ortiz compartia una fotografia i un text en què donava a entendre la seva suposada relació sentimental amb Letícia. Els reis, però, sorprenien per part seva després de sortir a la llum el pla que havien fet aliens als rumors de possibles infidelitats.

El mateix dia que del Burgo revelava els detalls de la seva possible relació amb l'esposa del rei, el focus informatiu apuntava també a una altra direcció. Va ser divendres passat 1 de desembre quan, fora de l'agenda oficial, Felip i Letícia anaven al teatre. La parella es va presentar a les 7 de la tarda a Las Navas del Español, al Matadero de Madrid, per veure la funció Tan solo el fin del mundo.

Felip i Letícia prenen una decisió enmig de la polèmica

Felip i Letícia, la presència dels quals no va ser notificada amb antelació, van sorprendre els espectadors i l'equip del teatre. Ningú de la casa reial s'havia posat en contacte amb el Matadero de Madrid per avisar de la visita reial. Durant una hora i mitja els monarques van gaudir de la història que Irene Arcos, Yune Nogueiras, Raúl Prieto, María Pujalte, Eneko Sagardoy i Gilbert Jackson van explicar sobre l'escenari.

No és la primera vegada que Felip i Letícia fan plans sols ara que les filles resideixen fora de La Zarzuela. Des que Leonor de Borbó va ingressar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa i la infanta Sofia està estudiant el batxillerat a Gal·les, els reis fan plans en solitari. Precisament a aquest mateix lloc van acudir el 2014, sent llavors Prínceps d'Astúries, per celebrar el seu desè aniversari de boda.

Muntatge amb Jaume del Burgo amb ulleres i jaqueta, i Letizia somrient
La reina Letícia no s'ha pronunciat després de la publicació del seu excunyat Jaime del Burgo | e-noticies.cat, Redes sociales, GTRES

La notícia dels plans privats dels reis es va conèixer el mateix dia en què la publicació de Jaime del Burgo ocupava portades. Pel que sembla, la casa reial coneixia des de feia temps quines eren les intencions de l'excunyat de Letícia. Ara alguns relacionen l'actitud seriosa de la reina el dia de la jura de la Constitució de la seva filla Leonor.

Sigui com sigui, l'estratègia de La Zarzuela a l'hora d'abordar aquestes crisis és la del silenci. El tuit misteriós de l'advocat navarrès es va convertir en viral en qüestió d'hores. Una publicació en què apareix una foto de la reina davant del mirall i un text que sembla redactat per la reina sense proves sobre la seva veracitat.

Cert o no, la publicació ha provocat gran enrenou. La veritat és que l'advocat ha esborrat aquesta publicació, però tothom continua parlant del tema. Fins ara havia transcendit l'amistat de joventut de Letícia i del Burgo, però es desconeixia que hi pogués haver qualsevol mena de relació amorosa.

Els reis guarden silenci després de sortir a la llum la publicació de Jaime del Burgo

No és aquesta l'única vegada que l'excunyat de Letícia amenaça de revelar secrets de la casa reial. Fa un parell de setmanes, Jaime Peñafiel publicava Letizia y yo, un llibre en què dona més detalls sobre la suposada relació. El veterà periodista assegura revelar la veritat sobre la reina espanyola.

Muntatge de Jaume Peñafiel amb els reis, Felip VI i Letizia
El rei Felip i Letícia han fet plans aliens a la publicació de Jaime Peñafiel | GTRES, Europa Press, E-Noticies

Una veritat davant la qual Felip i Letícia guarden silenci esperant que la tempesta passi i ho faci de la manera tan ràpidament com sigui possible. La reina és conscient que aquestes publicacions no són beneficioses per a la imatge de la Corona, i encara menys de la seva persona.