Muntatge amb un primer pla de Jaume del Burgo amb ulleres, Letizia amb rostre neutre i una imatge d'ella en un mirall
GENT

Les ombres a la cara de Letícia que demostrarien la mentida de Jaime del Burgo

Hi ha gent que qüestiona l'autenticitat de la fotografia publicada per Jaime del Burgo de la reina Letícia

Jaime del Burgo, excunyat de la reina Letícia, ha revolucionat les xarxes socials en qüestió de minuts. Una fotografia de la dona de Felip VI embarassada amb un text suposadament escrit per ella ha aconseguit milions de visualitzacions en temps rècord. Tanmateix, hi ha qui desconfia de la veracitat de les imatges publicades per del Burgo, donant a entendre que tot es tracta d'una mentida.

Pocs dies després que sortís a la llum el suposat afer entre el príncep de Dinamarca amb Genoveva Casanova, ara el focus informatiu és al nostre país. Ha estat Jaime del Burgo, exmarit de Telma Ortiz, qui ha saltat a la palestra amb una informació del tot inesperada. L'empresari espanyol ha compartit diversos missatges a les xarxes socials en què dona a entendre que Letícia i ell van ser amants.

Enmig de la polèmica hi ha qui qüestiona la veracitat de les fotos de Jaime del Burgo

Cal destacar una fotografia en què la reina apareix davant del mirall, en un lavabo, fent-se una selfie amb un mòbil. La imatge, presa fa uns quants anys, mostra Letícia amb un mocador al coll acompanyada d'un text. "Amor, porto la teva pashmina, és com sentir-te al meu costat; em cuida, em protegeix, compto les hores per tornar a veure'ns".

La veritat és que la fotografia ha causat un gran enrenou i ha generat comentaris de tota mena. Com el d'un usuari de X qui qüestiona que aquesta instantània sigui real. "Està retocada amb Intel·ligència Artificial", indica Juan de Barcelona, "si em permeten, el nivell que té de sofisticació no està a l'abast del món corporatiu".

Aquest usuari va més enllà en la seva anàlisi i destaca que hi ha “inconsistència a la densitat de píxels”. Afirmacions amb què pretén justificar la falsedat del testimoni gràfic aportat per del Burgo sobre la reina Letícia. "Possiblement, l'àrea de la cara ha estat alterada o agregada posteriorment", afegeix.

A més, explica que la il·luminació i les ombres que apareixen als ulls de la reina són "inconsistents". De la mateixa manera, es fixa que, si bé "la llum del telèfon hauria de rebotar al mirall i il·luminar uniformement el rostre", s'observen tres ombres diferents a la cara.

Imatge de Jaime del Burgo mirant a càmera amb el rostre seriós
Jaime del Burgo, excunyat de Letícia, ha sorprès tothom amb la seva última publicació | GTRES

Una anàlisi detallada de la fotografia en què l'usuari de X finalitza la seva exposició amb una conclusió. "És altament probable que la imatge de la cara hagi estat manipulada i generada per una IA".

Retocada o no, real o recreada mitjançant Intel·ligència Artificial, la veritat és que la publicació de Jaime del Burgo ha sembrat la polèmica. Al seu compte de X, l'advocat narra una escena suposadament ocorreguda el 2010 en què la reina Letícia i ell eren protagonistes.

Segons del Burgo, ell i Letícia van mantenir una relació intermitent que va durar diversos anys

Les seves paraules són part del contingut del llibre Letizia y yo de Jaime Peñafiel, en què apareix el testimoni de Jaime del Burgo. Una relació que, segons explica el mateix empresari, va travessar “quatre etapes”. Una cosa que es va iniciar com una “relació amorosa”; després, van passar a ser “amics i confidents”; i, finalment, van reprendre la seva història d'amor fins a convertir-se en “cunyats” des de 2012 a 2016.

Fotomuntatge de la reina Letizia i Jaume Peñafiel
L'últim llibre de Jaime Peñafiel inclou la confessió de Jaime del Burgo sobre el seu suposat afer amb la reina | Europa Press, Stanislav Kondratiev

A del Burgo se'l va conèixer públicament com a amic de joventut de Letícia, atribuint a aquesta relació que després s'unís sentimentalment a Telma Ortiz.

Testimoni en la boda dels llavors prínceps, ha esperat 20 anys per revelar la seva suposada relació amb l'actual reina amb una única intenció. "Que es conegui la veritat sobre la vida d'una dona l'existència de la qual és diferent de la dels altres espanyols, només per la seva condició de consort de Felip VI".