Muntatge amb primer pla de Concha Velasco i Rocío Jurado somrient i una foto antiga amb Carmen Sevilla i Rocío Dúrcal
GENT

La foto emotiva de Concha Velasco amb Rocío Jurado que té una explicació clara

Una fotografia protagonitzada per Concha Velasco i 'La más grande' deixa al descobert tota la veritat sobre l'enllaç que existia entre elles

Concha Velasco i Rocío Jurado es converteixen en dues de les protagonistes de l'última foto que ha vist la llum. Amb motiu de la mort recent de la 'Chica ye-ye', el programa Corazón ha rescatat una imatge emotiva que deixa al descobert el vertader vincle que existia entre elles.

Aquest dissabte 2 de desembre, després de dos anys interna en una residència de Las Rozas, Concha ha mort als 84 anys a conseqüència d'una complicació respiratòria.

Des de llavors, Concha Velasco no ha deixat de rebre tota mena d'homenatges. Amics, familiars i companys de feina han sortit públicament a dedicar-li unes paraules emotives, però no han estat els únics.

Primer pla de Concha Velasco somrient en una imatge d'arxiu
Concha Velasco ha mort als 84 anys | Europa Press

Com bé sabem, l'actriu era molt estimada pels mitjans de comunicació del nostre país. Tant és així que tots han volgut fer-li un petit tribut després de la seva mort, i un ha estat el programa de RTVE, Corazón.

Durant una de les seves últimes emissions, aquest format ha emès un reportatge emotiu anomenat: "Concha Velasco marca el inicio y el fin de una era". Hi han recollit part de la carrera professional de la 'Chica ye-ye'. Tanmateix, l'actriu no ha estat l'única protagonista d'aquesta peça audiovisual.

El programa ha volgut fer un homenatge a quatre de les grans artistes dels darrers temps. Per això, a través d'una fotografia, han explicat el vincle real que existia entre aquesta coneguda actriu i les seves companyes Rocío Jurado, Rocío Dúrcal i Carmen Sevilla.

Concha Velasco i Rocío Jurado, protagonistes d'una foto emotiva: "Marca l'inici i la fi d'una era"

Concha Velasco ha marcat "l'inici i la fi d'una era". O això és el que almenys ha assegurat Corazón durant la seva última emissió a La 1. Després de la mort de l'actriu, aquest format ha emès un homenatge emotiu en honor a aquestes quatre grans artistes.

Tal com han deixat al descobert, Rocío Jurado, Rocío Dúrcal, Carmen Sevilla i la 'Chica ye-ye' eren grans amigues. De fet, durant tota la seva vida, ens han regalat diversos moments que quedaran per sempre a les nostres memòries.

Muntatge amb Concha Velasco mirant de banda i Rocío Jurado parlant a un micròfon
Concha Velasco i Rocío Jurado eren grans amigues | e-noticies.cat, Europa Press

Ara bé, el que més ha cridat l'atenció d'aquest reportatge ha estat la fotografia significativa que Corazón ha compartit amb tots els seus espectadors. Hi podem veure Concha Velasco amb les seves tres companyes de professió.

Segons ha recordat aquest programa, aquesta instantània va ser presa durant una recepció al Palau Reial celebrada l'any 1984. "[Les quatre]van posar juntes, simbolitzant l'amistat que les unia", han assegurat al programa.

Una imatge que ja serà impossible de repetir, ja que la mort de Concha Velasco ha marcat "la fi" d'aquesta "era". A més, des de Corazón han volgut compartir amb els televisius una coincidència inesperada:

"Rocío Jurado i Rocío Dúrcal van morir el 2006 tot just amb tres mesos de diferència. I el destí ha volgut gairebé el mateix per a Carmen Sevilla i Concha Velasco, que ens han deixat aquest 2023".

Aquest dissabte 2 de desembre, la 'Chica ye-ye' ha mort als 84 anys a conseqüència d'una complicació respiratòria. Durant el seu funeral a les portes del teatre madrileny de La Latina, el seu fill Manuel Velasco va voler dir unes paraules públicament.

Visiblement afectat per la pèrdua recent de la seva mare, el cineasta va assegurar que Concha Velasco havia mort al costat dels seus dos fills a causa d'una complicació en la seva malaltia:

Foto de Concha Velasco al costat del seu fill Manuel Martínez Velasco somrient, en 2017
El fill de Concha Velasco es pronuncia públicament | Europa Press

"Gràcies per tot l'afecte que ens teniu. Dimecres estava molt bé i ahir es va posar molt malalta. Ha mort amb Paco i amb mi, de la mà[…]. L'aniversari, almenys, l'hem celebrat".

Després del seu multitudinari funeral a Madrid, Concha Velasco va ser traslladada a Valladolid, la seva ciutat natal. Després de la missa, el seguici fúnebre va recórrer els punts més importants de la ciutat fins a arribar al cementiri del Carmen. Allí va ser enterrada al Panteó de Personatges Il·lustres.