Muntatge amb les cares serioses de la princesa Letizia i el rei Felip VI
GENT

Revelen el truc del rei Felip per evitar discussions amb Letícia a la Zarzuela

El rei Felip VI té un pla infal·lible que posa en pràctica cada cop que veu que s'acosta una discussió

Felip i Letícia ja fa més de dues dècades que estan junts. 20 anys han passat des que la periodista que presentava el telenotícies de TVE es convertís en la núvia del llavors hereu al tron. Des de llavors s'ha parlat molt sobre les diferències que hi ha entre tots dos, xocs en què, segons ha transcendit, el rei Felip VI sap bé com esquivar.

Tot i ser reis, la seva relació dista molt de ser un conte de fades. Al llarg d'aquestes dues dècades junts, el Felip i la Letícia han tingut els seus pros i els seus contres. Més enllà de les diferències que hi pugui haver entre ells, les circumstàncies familiars tampoc és que hagin acompanyat del tot.

El rei Felip ha trobat el lloc perfecte on anar per no discutir amb Letícia

Una situació que hauria conduït a desacords en què podrien haver-se escoltat més d'un i dos cops de porta. Així, Pilar Eyre, experta a Casa Reial, donava el seu punt de vista sobre l'assumpte. La periodista es referia fa pocs mesos al moment concret en què els reis haurien discutit per desacords pel que fa a la formació militar de la princesa.

Eyre destacava que a la reina li provocava "un gran malestar" que la seva filla sigui militar. "Han estat dies sense parlar-se, cops de porta i crits i tot ha estat escoltat pel personal que treballa amb ells", revelava a la revista Lecturas. Ara, quan la princesa ja fa més de dos mesos que és a l'acadèmia militar de Saragossa, ha transcendit quin és el full de ruta del rei en cas de discussió.

Fotomuntatge del rei Felip amb cara trista i Pilar Eyre
Pilar Eyre va destapar les discussions entre Felip i Letícia | TV3, Europa Press, Ed Duvico

Ha estat la periodista Pilar Vidal qui revelava al programa Espejo Público el que fa el Felip quan necessita desfogar-se. "Així com el seu pare agafava la moto i emprenia vol, ell va a la benzinera que hi ha a prop d'El Pardo. Compra dònuts de xocolata, s'esperen que se'ls mengi i tornen a palau", va explicar la col·laboradora d'Antena 3.

Unes declaracions en què també deixa veure que, malgrat el rígid control sobre l'alimentació que estableix la reina, el monarca de vegades se salta la dieta de la Zarzuela. Felip VI ha trobat la manera de fer front a moments de tensió sense cridar l'atenció amb la seva presència.

Pel que sembla, les discussions, ara menys freqüents, eren molt habituals fa uns quants anys. L'arribada de la Letícia a la família reial no va ser fàcil. Joan Carles I i la Sofia, llavors reis, no veien amb bons ulls l'elecció del seu fill i així li ho van fer saber.

Letícia no es va prendre gens bé la rebuda que li van donar a la Zarzuela

Ortiz, per part seva, no ha pogut oblidar els seus començaments com a parella de l'hereu. De fet, es va preocupar i ocupar de netejar la imatge de la monarquia i així protegir el futur regnat de la seva filla Leonor. La dona de Felip VI va allunyar de la Zarzuela qualsevol persona relacionada amb escàndols, bé de tipus econòmic o amorós.

Muntatge de Felip VI i la reina Letizia amb Leonor recent nascuda als braços i Joan Carles I
Pel que sembla, els pares de Felip VI no veien amb bons ulls l'arribada de Letícia | e-noticies.cat, Casa Real

Va ser llavors quan les discussions es van convertir en habituals i llavors el Felip va trobar que a la benzinera tindria la pau que no trobava a palau.

Sembla que el temps i els darrers moviments familiars han calmat les aigües i els desacords són menys freqüents. A això cal sumar que la Leonor i la Sofia aquest any no són a la Zarzuela, fet que ha provocat que els monarques resolguin molts assumptes per separat.