Primer pla de Cayetano Rivera a la Corrida Picassiana de Málaga
GENT

Cayetano Rivera confessa el que realment pensa de Paquirri, el pare de Kiko Rivera

Cayetano Rivera ha pres la decisió de sincerar-se sobre el que pensa sobre el seu pare, el torero Paquirri

Cayetano Rivera es troba en aquests moments en plena temporada taurina. El dretà, aprofitant que aquest diumenge té una cita amb els aficionats al toro a Zamora, ha concedit una entrevista en què s'ha referit a Paquirri, el seu pare. Rivera, que va trigar uns anys a descobrir la seva vocació, ha deixat clar què sent pel seu cognom.

"Soc quarta generació de toreros, porto els meus cognoms amb gran honor i orgull", ha reconegut el germà de Kiko Rivera. "L'any vinent es compliran 100 anys des que va començar la meva dinastia", recordava. Una dada que el col·loca com a únic torero en actiu de quarta generació.

Cayetano Rivera amb rostre somrient torejant en la plaça de toros de València

L'exmarit d'Eva González va confirmar l'alternativa el 4 de juny del 2008, quan tenia 31 anys. Durant l'entrevista ha recalcat que el seu pare i el seu avi "han estat dos dels toreros més grans de la Història". Unes paraules que deixen en evidència que sempre té presents els seus referents al món de la tauromàquia.

Cayetano Rivera ha definit el que sent pel seu pare

Fill de Paquirri, net d'Antonio Ordóñez, besnet del Nen de la Palma i nebot net de Luis Miguel Dominguín. Els seus avantpassats han marcat la seva vida. Un arbre genealògic que hi genera una gran responsabilitat i alhora motivació.

Al llarg de la xerrada, Cayetano ha reconegut que no es penedeix de dedicar-se a aquesta professió tan complicada. Tot i això, ha insinuat que no li agradaria que el seu fill s'inclinés per l'art del toro. "He de dir-te que no és una experiència que vulgui per als meus éssers estimats, és massa difícil i, sobretot, arriscat".

El segon fill de Paquirri tenia 7 anys quan va morir el seu pare, tot i això, el seu record és present. Serà el pròxim 26 de setembre quan es compleixin quatre dècades de la mort del torero a la plaça de toros de Pozoblanco. Una data en què rebrà un homenatge que deixa clar que és un torero que va fer història.

Cayetano Rivera de torero en una plaça de bous amb la capota mig estirant

Cayetano, en una data tan assenyalada, estarà present per formar part de l'esdeveniment en què es recordi el seu pare. El torero formarà part de la correguda picassiana emmarcada a la fira taurina de Màlaga on Enrique Ponce s'acomiadarà de les arenes.

Rivera va anar a l'acte de presentació de la fira de Màlaga en què la imatge del seu pare apareix com a protagonista aquest any. Cayetano recorda cada dia Paquirri, que continua sent el seu mestre. De fet, conserva enregistraments de les seves feines perquè l'il·lusiona aprendre'n i prendre'l com a exemple.

El germà de Kiko Rivera té al seu pare el millor referent

El torero, que va trepitjar l'arena de la sevillana plaça de toros de La Maestranza a la Fira d'Abril, va tenir llavors un record emocionat per al seu pare. Hores abans de vestir-se de llums, Cayetano compartia a les xarxes amb els seus seguidors una fotografia inèdita dels seus progenitors.

A la imatge apareixia la seva mare, Carmina Ordóñez, en una plaça de toros al costat de Paquirri, el que en aquell moment era la seva parella i pare dels seus dos fills. "Ells em van ensenyar a posar-li ànima, coratge i passió a la vida", escrivia l'ex d'Eva González.

Captura de l'Instagram de Cayetano Rivera on es veu una foto dels seus pares en blanc i negre i un comentari de Maria Cerqueira dient

Amb tot, el torero va aclarir una vegada que ser fill o net d'un torero no ho és tot. "Els cognoms influeixen, és clar que sí; però jo intento ser jo mateix, i no copiar el toreig de ningú", reconeixia.

I va afegir: "Els gens es deixen veure en algun moment; però no tot ve de sèrie, cal treballar". Un missatge que mostra el gran esforç que hi ha darrere una professió com la de torero.

➡️ Gent

Més notícies: