Carles Porta amb barba i camisa blava apareix en primer pla, mentre que al fons es veu un paisatge muntanyós amb cases i un pont; a més, hi ha un rètol que diu "TOR" i un emoji de cara sorpresa.
GENT

La curiositat sobre Tor que ha agafat per sorpresa fins i tot Carles Porta

La popularitat del poble de Lleida que ha inspirat la darrera producció de Carles Porta ha superat totes les previsions

Tor és la sèrie sobre el poble que ha portat a l'èxit Carles Porta. Després de postular-se com un dels periodistes referents de Catalunya en periodisme de successos amb Crims, el lleidatà no deixa de sorprendre. Però la curiositat sobre aquesta història se situa ara a Girona, concretament al Baix Empordà.

I és que el Pallars Sobirà no és l'únic poble de la regió amb aquest nom. N'hi ha un altre que pertany al municipi de la Tallada d'Empordà. Una sorpresa que segur que ha deixat sense paraules Carles Porta, ja que creia que el seu Tor era únic al món.

És clar que només comparteixen el nom, ja que la seva història no hi té res a veure. Almenys així ho han explicat des de TV3, on sí que s'han fet ressò d'aquesta curiosa dada entre els dos pobles catalans.

Un Tor del qual Carles Porta no parla a TV3

El Tor gironí és a només 15 minuts de la platja. Res a veure amb la ubicació pirinenca de la sèrie del periodista de moda del país. Així mateix, compta amb un centenar de veïns entre els quals regna una pau i una serenitat envejable.

Fotomuntatge de Carles Porta amb una xemeneia de fons

De fet, tenen i comparteixen un local social que es proposa com a centre neuràlgic dels millors moments compartits en aquest petit poble. Un cop més, les diferències són destacables amb el municipi pertanyent a la comarca del Pallars Sobirà.

I és que s'ha fet famós per guardar entre els secrets de la muntanya una sèrie d'assassinats que tenen en suspens Catalunya. Allà les tensions i les rivalitats entre veïns han fet saltar totes les alarmes d'estabilitat durant dècades. Sobre això i molt més ha parlat Carles Porta en un documental que ha arrasat en audiències des del seu inici.

Les confusions entre pobles

Fa anys que els veïns del Tor gironí són el segon plat per a turistes i repartidors. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Maria Dolors Guàrdia, en assegurar haver rebut trucades sobre l'accés des del poble a Andorra.

El mateix ha passat a alguns veïns, els quals han hagut d'esperar durant setmanes els seus paquets. Tot això perquè primer s'havien enviat al municipi del Pirineu. Sens dubte, Tor és un nom que mai no deixa de sorprendre i que té més històries que explicar de les que se sabien.

➡️ Gent

Més notícies: