Muntatge de Letizia i del Burgo amb un carrer de fons i un signe d'exclamació
GENT

L'actitud de Letícia a La Zarzuela després de Jaime del Burgo preocupa a Felip

Felip VI no pot evitar estar intranquil en veure com està la reina Letícia després de Jaime del Burgo

La reina Letícia sembla no haver assimilat encara les declaracions del seu excunyat Jaume del Burgo. L'advocat va compartir algunes de les suposades anècdotes que havia viscut amb la reina al llibre de Jaime Peñafiel, Letizia i Yo. Tot i que aquesta publicació va veure la llum al mes de novembre, Letícia sent que això es tracta d'una campanya de desprestigi, cosa que no pot suportar.

Les revelacions de Jaime del Burgo sembla que donaran peu aviat a una altra obra en què l'excunyat de la reina explicarà més detalls de la seva suposada relació amb la monarca. “La veritat la publicaré pesi a qui pesi”, va comentar el navarrès. Una amenaça que mantindria en suspens la dona de Felip VI qui estaria molt afectada per les informacions que han transcendit.

Felip VI està preocupat per l'estat anímic de la reina Letícia

Pel que sembla, i segons destaca el diari a Blau, Letícia no surt de casa i a penes ingereix aliments i, a més, ha reduït la seva agenda. Una actitud que preocupa el cercle més proper. Quan semblava que el 2023 tancaria amb un balanç positiu per a la monarquia finalment les declaracions de Jaume del Burgo van venir a enterbolir-ho tot.

Un testimoni que no va fer sinó recordar la crisi matrimonial que els prínceps aleshores van viure el 2013. Aleshores la monarquia travessava per un moment delicat per diverses notícies protagonitzades per l'emèrit i per la implicació d'Urdangarin en el cas Nóos.

Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letizia amb un cor trencat de fons
Felip VI no pot evitar la seva preocupació en observar com es troba la reina Letícia | Europa Press, wing-wing, Getty Images

Uns episodis que el rei Felip VI va utilitzar per evitar que es conegués la veritat. Pel que sembla els monarques a punt van estar del divorci una cosa que finalment no va arribar. Ara, la informació facilitada pel del Burgo unida a la possibilitat que aquest escrigui un llibre i remogui més el passat estan afectant i molt a Letícia.

Mentre la tempesta encara amenaça l'horitzó de La Zarzuela, la família reial guarda silenci i mostra una tranquil·litat aparent. El rei i la reina encara compleixen amb les seves obligacions com si res no hagués passat intentant donar la millor imatge de la Corona. Tot i això és evident que a la cara de Letícia apareix una tristesa que tindria a veure amb el moment que passa la seva vida personal.

Jaime del Burgo, per la seva banda, va deixant alguns detalls de la que serà la seva pròxima obra: “Serà traduït a l'anglès, l'alemany, l'italià i el francès. El llibre físic incorporarà un nou sistema al món editorial per evitar plagis, còpies, filtracions. Llegir i jutjar; per aquest ordre”, ha comentat.

Una obra autobiogràfica que es publicarà durant aquest 2024 i que portarà per títol I res més que la veritat. Els motius que porten Jaume del Burgo a treure aquest llibre ell mateix els aclareix. “Penso que el que necessito és deixar anar llast, posar punt final a un capítol llarg i treure conclusions que ens ajudin a millorar”.

Letícia tot just surt del seu despatx des que van sortir a la llum les paraules de Jaime del Burgo

Letícia és conscient que queda Jaime del Burgo per a estona, una situació que hi provoca tal tensió que ha afectat el seu estat físic i anímic. Aquest assumpte, a més, ha provocat un cert distanciament entre els actuals monarques. La relació de Felip i Letícia, tot i aparentar certa normalitat, s'ha ressentit els últims mesos.

Primer pla Letizia amb rostre seriós
La reina Letícia està molt afectada després de conèixer-se les declaracions del seu excunyat Jaume del Burgo | GTRES

La dona de Felip VI passa en aquests moments la major part del temps al seu despatx i a la seva habitació. Els dies en què les seves filles eren a La Zarzuela queden enrere. Ara, els reis es tornen a trobar cara a cara amb la realitat.