Xavi Hernández en primer pla mirant al capdavant amb Vitor Roque al seu costat amb un gran somriure
FUTBOL

Xavi Hernández converteix Vitor Roque en el fitxatge que més necessita el Barça

Els catalans han de vigilar les inversions i se'n podrien estalviar una de molt gran si el pla de l'entrenador amb el brasiler surt bé

Vitor Roque va arribar al Barça fa pocs mesos directament des del Brasil, lloc on estava jugant. Se'l va portar abans d'hora per la lesió de Gavi, que va fer que quedés forat per inscriure el brasiler. S'esperava que el davanter tingués una mica de protagonisme i regularitat, però no ha estat així.

Xavi Hernández assegura que Vitor Roque necessita temps per adaptar-se al futbol europeu. El '9' ha costat 30 milions fixos i 30 en variables, però no se li està traient rendiment. Ara, el tècnic està intentant reconvertir l'ariet perquè pugui jugar amb Robert Lewandowski.

Vitor Roque, reconvertit

Vitor Roque és un jugador de 19 anys que va destacar molt al seu antic club, el Paranaense. Es diu que, en principi, és una aposta, especialment, de Deco i Joan Laporta. Això explicaria per què Xavi Hernández l'ha deixat a la banqueta fins i tot en moments que podria haver estat molt útil.

Robert Lewandowski venia de jugar amb la selecció (un partit d'aquests, fins i tot amb pròrroga) i va ser titular, deixant a Vitor Roque fora. Li han preguntat a l'entrenador diverses vegades i la resposta sempre és similar: "procés d'adaptació". Ara sembla que Xavi Hernández està intentant que el brasiler s'adapti a l'extrem, que és una posició necessària al Barça.

Robert Lewandowski en primer pla al costat d'una foto de Vitor Roque de fons

Realment, Vitor Roque sempre exerceix un bon paper quan salta al terreny de joc, per això la gent demana més oportunitats per a ell. Tot i així, sembla que el jove no té opció; si vol jugar al Barça, s'haurà de convertir en extrem. Ja s'està entrenant en aquesta posició i és possible que el vegem titular contra el Cadis el dia 13.

El Barça necessita un extrem

Vitor Roque té molt potencial, però cal donar-li minuts perquè agafi confiança. Xavi Hernández prioritza Robert Lewandowski, cosa que ha fet que el brasiler s'hagi d'adaptar a la banda. El Barça té escassetat al costat de l'atac i el dirigent català ha trobat la solució.

Com va fer amb Andreas Christensen fa uns mesos, Xavi Hernández està reconvertint Vitor Roque. Creu que té qualitat més que suficient per rendir en qualsevol posició de l'atac i així ho ha dit al jugador. És possible que ben aviat puguem veure Vitor Roque en una posició que no sigui la de '9'.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: