Vitor Roque abocat des de la banqueta amb la llum reflectint-se a la cara
FUTBOL

Vitor Roque no és el fitxatge, Xavi Hernández s'inventa el seu propi '9'

El davanter va arribar fa un parell de mesos a Barcelona, però el tècnic ha preferit optar per un altre jugador que ja era a l'equip

Vitor Roque va arribar al Barça fa uns dos mesos, però no ha jugat tant com s'esperava. Xavi Hernández va assegurar que és un jugador de molta qualitat, però que s'ha d'aclimatar a la nova vida. El brasiler s'ha d'acostumar a Europa, ja que el salt que ha fet no és precisament petit.

A més, té només 18 anys i no compta amb molta experiència com a professional. No està jugant gaire, però sempre que salta al camp compleix amb escreix. Avui, Vitor Roque comença des de la banqueta i Xavi Hernández prefereix que un migcampista sigui el que creu perill a dalt.

El migcampista és polivalent

És clar que Robert Lewandowski és intocable: té els millors números, pel que fa a gol, de tot l'equip. Això fa que el procés de Vitor Roque s'alenteixi encara més. Però avui, que podria haver jugat, el tècnic ha preferit que Gündogan s'avanci.

Gündogan ha començat una mica més avançat del que és normal, està jugant, pràcticament, de '9'. Probablement, l'entrenador vol que el centre del camp estigui equilibrat, però que alhora se'n pugui sumar un més a l'atac quan sigui necessari.

L'alemany s'entén molt bé amb Robert Lewandowski, i això s'ha vist durant tota la temporada. A més, té uns números molt bons: des de començament de temporada, porta 5 gols i 10 assistències en 37 partits. Si sumem tots aquests factors, és comprensible que Xavi Hernández us brindi l'oportunitat de participar més en l'atac.

El moment de Vitor Roque arribarà

Vitor Roque és un davanter amb molta qualitat i no li costa gens fer gols. Ara mateix, el Barça és el que necessita més: un atacant que no tingui por de xutar. Probablement, un dels defectes més grans que tenen els culers en aquest moment és el gol.

Un cop aclimatat al ritme Europeu, segur que Vitor Roque serà una peça clau a l'equip. Però, mentrestant, és possible que veiem més vegades Gündogan en l'atac. Potser no tan exagerat com avui, però segur que Xavi Hernández el col·loca més vegades.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: