Hansi Flick en primer pla mirant cap amunt amb un escut del FC Barcelona i un mur de color rosa
FUTBOL

Una llegenda torna al Barça per retrobar-se amb Hansi Flick, arribarà de franc

El nou entrenador del Barça vol comptar amb un vell conegut amb qui va aconseguir un triplet històric

El Bayern de Hansi Flick és sense exagerar un dels millors equips d'aquest segle. No només per títols aconseguits, sinó també pel futbol desplegat sobre el terreny de joc i la superioritat exercida sobre els rivals. En uns mesos, el nou entrenador del Barça va canviar la cara al quadro muniquès per aconseguir la glòria.

La seva estada al club bavarès no va arribar a les dues temporades completes, però Hansi Flick va deixar un record inesborrable. És l'únic entrenador que ha guanyat un sextet amb Pep Guardiola, i el 2-8 que el va endossar al seu nou equip continua fent mal a Barcelona. El futbol ofensiu, la pressió alta i la capacitat per sotmetre van caracteritzar un Bayen que es va convertir en un dels conjunts més temibles de la darrera dècada.

A més, jugadors com Robert Lewandowski van assolir el nivell més alt de la seva carrera sota les ordres del tècnic alemany. El polonès podria haver guanyat la Pilota d'Or el 2020 si no fos per la UEFA, que va anul·lar el lliurament del guardó pel còvid. Altres futbolistes, com Thiago Alcántara, van desplegar una versió impressionant, i el seu nom torna a estar relacionat amb el Barça, club on es va formar.

Thiago Alcántara podria tornar al Barça

Només van coincidir uns quants mesos junts, però Thiago Alcántara es va convertir en el director d'orquestra del Bayern de Munic. Era el metrònom de l'equip, el jugador que marcava els ritmes i que ordenava els companys a través de la pilota. Després de guanyar la Champions, l'espanyol va fitxar pel Liverpool, on ha estat les quatre darreres temporades.

A Hansi Flick li encantaria retrobar-se amb un Thiago que és lliure després de finalitzar contracte amb l'equip anglès. Als seus 33 anys encara té molt per oferir, però les lesions han estat una constant durant tota la seva carrera, i aquest darrer curs no ha estat diferent. Només ha disputat un únic partit per problemes al maluc i, després de tornar als terrenys de joc, va tornar a caure lesionat.

Thiago Alcántara va passar per les categories inferiors del Barça. Va arribar a jugar al primer equip fins que Pep Guardiola el va fitxar per al Bayern l'estiu del 2013. Sempre s'ha rumorejat amb un possible retorn al club que el va veure créixer, i aquesta vegada es podria fer realitat.

L'espanyol podria gaudir d'un últim ball a casa seva, amb l'entrenador amb qui va aconseguir la glòria. Les condicions són molt atractives per al jugador i per al Barça, ja que arribaria com a agent lliure i no s'hauria de pagar res per la seva arribada. Seria una bonica manera de tancar el cercle.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: