Joan Laporta amb cara de preocupació durant un acte del FC Barcelona

FUTBOL

Joan Laporta deixa anar la bomba: Deco a la corda fluixa i un possible retorn al Barça

El president Joan Laporta comença a tenir dubtes sobre el paper de Deco i s'estaria plantejant començar a treballar en la tornada d'un històric executiu per recuperar el millor Barça

El president del Barça, Joan Laporta, comença a tenir la mosca darrere de l'orella per culpa d'algunes de les darreres decisions de Deco , que estaria a la corda fluixa. L'actual director esportiu del Barça arribava a Barcelona per substituir Jordi Cruyff, però fins ara la seva feina està deixant molt a desitjar. Així ho consideren diversos directius del Barça i així ho considera també el mateix Joan Laporta, que estaria preparant un cop d'efecte per recuperar la il·lusió general del barcelonisme.

Joan Laporta ja ha deixat anar la bomba i ho ha fet amb un objectiu molt clar: pressionar Deco perquè, amb el pas dels dies, d'un pas endavant. Això sí, a Barcelona ja no amaguen el malestar amb Deco, a qui consideren 'culpable' de la falta d'autoconfiança mostrada per part de l'entrenador de la primera plantilla, Xavi Hernández. L'actual tècnic del Barça ha renunciat al càrrec i ho ha fet per un motiu molt clar: no sent suport ni suport per part de la direcció esportiva.

I és que el Barça de Joan Laporta ha passat de comptar amb el balear Mateu Alemany com a ideòleg a tenir Deco, un home que, segons relaten, “té dues cares”. Xavi Hernández no se sent còmode i el Barça ha començat a qüestionar Deco, que podria tenir els dies comptats al càrrec. Joan Laporta prepara un cop d'efecte i no descarta que, si l'equip millora, hi hagi una gran sorpresa a finals de temporada.

Joan Laporta va escollir Deco pel Barça i Xavi Hernández es va anar apagant: els motius reals, al descobert

"La dinàmica és molt negativa. Fa falta un canvi de rumb. Ara començareu a valorar que s'han fet bé les coses", va dir Xavi Hernández fa algunes setmanes després d'oficialitzar la seva renúncia al càrrec de tècnic principal del Barça.

L'egarenc va perdre la fe en les seves capacitats després de la derrota contra el Reial Madrid a la Supercopa, ja que esperava que suposés un clic, però el resultat va ser totalment oposat. Aquella nit, Xavi Hernández ja va voler comunicar la seva decisió, però el seu entorn, especialment la seva dona, el van convèncer perquè es calmés, descansés i prengués una decisió en fred.

Dies després va venir l'eliminació a Copa del Rei i la dura derrota contra el Vila-real a LaLiga EA Sports. Dues noves desfetes que, juntament amb un altre enigmàtic succés, van empènyer Xavi Hernández a comunicar la seva decisió. Una decisió que li fa mal a l'ànima, però que reflecteix el seu cansament, especialment pel tracte rebut per part de Deco.

Més enllà dels resultats esportius, la llum de Xavi Hernández també va anar apagant-se després de la sortida, primer de Mateu Alemany i, posteriorment, del seu bon amic Jordi Cruyff. Amb la marxa d'aquestes dues figures, l'egarenca es va començar a sentir desprotegit i va veure com Joan Laporta s'apartava més del criteri per fixar-se en el de Deco. Ara Joan Laporta se n'ha adonat i, per tant, prepara un canvi que podria generar un autèntic tsunami dins del Barça.

Joan Laporta deixa anar la bomba: Deco a la corda fluixa i ja es parla d'un possible retorn sonat al Barça

"Al futbol tot és possible i no se sap mai que és el que pot passar", recordaven diferents fonts de la directiva del Barça fa precisament algunes setmanes. I ho deien en referència a la situació de Xavi Hernández, a qui valoren molt i cataloguen com “l'entrenador del Barça que ve”. La seva decisió va doldre molt dins d'un club on encara hi ha adeptes que consideren que, en cas de millora i de títols, Xavi Hernández podria continuar al Barça.

Així ho va explicar també, aquest dilluns, el programa 'El Chiringuito de Jugones', que va recordar que tot està obert amb relació al futur de l'ara entrenador egarenc del Barça. Perquè això succeís, abans s'hauria de provocar una sortida que seria molt sonada. Parlem de la marxa de Deco, que deixaria el seu lloc a un Jordi Cruyff que podria obrir-se a un possible retorn al club culer.

El futur és incert, però per més que es vulgui edulcorar la situació, Joan Laporta ja no confia a Deco i la situació actualment és de màxima emergència. Al davant arriba un mercat de fitxatges ple de novetats i canvis i, per tant, serà vital que l'organigrama del Barça estigui ben estructurat i organitzat, valgui la redundància.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: