Joan Laporta amb un gran somriure al costat de Florentino Pérez mirant al capdavant amb cara d'enuig

FUTBOL

Florentino Pérez gairebé el fitxa i ara sona per al Barça, agrada molt a Joan Laporta

El futbolista en qüestió brilla a la Serie A i Florentino Pérez ja va estar molt a prop de tancar el fitxatge després de la marxa de Benzema, però el Barça vol fer un esforç

Joan Laporta insisteix en els fitxatges sabent que la situació econòmica del Barça no permet cometre bogeries. Des de la seva tornada a la presidència ha intentat formar una plantilla de primer nivell amb molt pocs recursos i ho està aconseguint. Robert Lewandowski, Pedri, Frenkie de Jong o Ronald Araújo són el desig de la majoria de gegants europeus, però juguen vestits de blaugrana.

Tot i això, sembla que per molt que ho intenti, Joan Laporta no aconsegueix trobar el que li falta a la plantilla del FC Barcelona per lluitar per cotes més altes. La Champions League és un premi que es resisteix ja fa massa temps i el president vol posar fi a la sequera amb un gran fitxatge. Sí, perquè l'últim desig de Laporta és un vell somni de Florentino Pérez, al qual va estar a punt de fitxar l'estiu passat després de la marxa de Benzema.

Parlem d'un fitxatge que té una clàusula de 150 M€ i contracte fins al 2028, però que ja ha deixat caure alguna vegada que li agradaria provar sort a LaLiga. El seu cicle a la Serie A està gairebé esgotat i una aventura a Espanya o Anglaterra sembla ser la seva il·lusió. Això sí, perquè Joan Laporta pugui fer el seu fitxatge caldrà recórrer a alguna font d'ingressos extra, com ara la necessària venda de Barça Studios o una sortida important.

Joan Laporta ho té clar, cop al Reial Madrid i fitxatge de luxe

Joan Laporta no es rendeix i lluitarà fins al final per assolir les metes que s'havia proposat en reprendre la presidència del FC Barcelona. Vol convertir el Barça en un equip guanyador i que les nits màgiques de Champions League tornin al Camp Nou. I per això s'ha fixat en l'AC Milan i en la seva gran estrella, que també és objecte de desig per part del Reial Madrid.

Rafael Leao és l'escollit. Als 24 anys està valorat en 90 milions d'euros i és la principal arma ofensiva de l'AC Milan. Ha renovat recentment fins al 2028 i aquest curs ja ha fet 6 gols en 9 assistències, per la qual cosa el seu fitxatge, encara que sigui complicat, està més que justificat.

Rafael Leao agrada molt a Joan Laporta, al que considera l'última peça del seu puzle. Sap que el portuguès és un futbolista diferencial, i això és precisament el que busca amb la seva contractació, o almenys així ho ha explicat el diari Sport. A més, la seva arribada al FC Barcelona serviria per assestar un cop dur al Reial Madrid, ja que Florentino Pérez, assessorat per Carlo Ancelotti, també el segueix de prop per si decideix sortir.

Rafael Leao, un fitxatge 'impossible' i necessari

La veritat és que l'arribada de Rafael Leao al Barça seria donar un cop a sobre de la taula. En primer lloc, reforçaria una posició que està patint molts problemes, ja que ni Joao Félix ni Ferran Torres han mostrat el nivell adequat. Però, a més, de rebot, perjudicaria el Reial Madrid i el deixaria sense un dels fitxatges favorits del seu màxim rival.

Rafa Leão Goals & Skills Collection

Sigui com sigui, perquè Rafael Leao arribi al FC Barcelona s'han de complir una sèrie de condicionants. L'economia del club no permet fer grans inversions, de manera que només una palanca o una gran venda podrien facilitar-ne l'arribada. De fet, avui dia, Joan Laporta no es pot acollir a la norma de l'1/1, per la qual cosa cada venda que realitzi haurà d'anar destinada a saldar els deutes.

Un escenari que fa molt complicat el fitxatge de Rafael Leao, però no és impossible. I és que, per dolorós que pugui semblar, la sortida de Ronald Araújo, Pedri, Frenkie de Jong o Robert Lewandowski acabaria amb tots els mals. El Barça podria cobrir les pèrdues dels darrers anys i, a més, Joan Laporta podria intentar tancar el fitxatge de Rafael Leao, l'estrella de l'AC Milan.