Xavi Hernández mirant al cel amb els escuts de l'AC Milan i el Juventus al fons

FUTBOL

El fitxatge del nou Xavi Hernández es complica, AC Milan i Juventus també liciten

La junta directiva es troba a la recerca d'un nou entrenador i troba rivals per aconseguir la contractació d'un candidat

Les expectatives establertes per a la plantilla del Barça no s'estan complint. Els resultats obtinguts per l'equip no han estat positius, cosa que ha deixat l'equip culer amb escasses opcions d'aconseguir un títol a mitjan temporada.

L'equip dirigit per Xavi Hernández es troba a vuit punts del líder, el Reial Madrid. Tot i que encara queden 15 jornades de lliga, les possibilitats de competir per un títol són molt reduïdes. La mala imatge mostrada per l'equip a la Supercopa, juntament amb la baixa probabilitat de revalidar un títol, han portat l'entrenador culer a anunciar la seva sortida en finalitzar la temporada.

Joan Laporta i Deco, pendents de buscar el nou Xavi Hernández

La directiva del FC Barcelona, conscient de la situació, ja està buscant el nou Xavi Hernández. Tant Joan Laporta com Deco tenen una llista àmplia de possibles candidats. Tots dos tenen clar que qui arribi ha de mantenir la filosofia del club.

Les darreres setmanes, s'han filtrat noms com els de Hansi Flick, Imanol Alguacil, Míchel, Mikel Arteta, Jürgen Klopp, Sergio Conceição i Thiago Motta. La directiva sembla valorar alguns noms per sobre dels altres. L'arribada de l'ídol del Liverpool seria un somni per al president, encara que és poc probable que es pugui concretar.

Deco ha deixat clar que el perfil del nou tècnic ha de ser d'acord amb el moment que viu el club. La situació econòmica actual no permet grans incorporacions i, per això, el nou Xavi Hernández haurà d'apostar pel planter.

Thiago Motta captiva l'interès d'altres clubs

Després de l'adeu de Xavi Hernández, Deco té un nom específic a la ment per complir amb aquest rol. I és que Thiago Motta sempre ha estat un candidat seriós per al director esportiu portuguès.

La bona relació que tenen podria portar el tècnic italobrasiler a ser el pròxim director tècnic del FC Barcelona. Des d'Itàlia es rumoreja que, en cas de rebre una oferta per part del club culer, l'exjugador blaugrana no dubtaria a acceptar-la.

Tanmateix, atès que Thiago Motta està deixant molt bones sensacions en la seva temporada amb el Bolonya, s'ha rumorejat que diversos equips grans d'Itàlia estarien disposats a fitxar-lo. Recentment, la premsa italiana ha informat que tant la Juventus de Torí com l'AC Milan estan a la recerca d'un nou tècnic per a la temporada que ve.

El FC Barcelona s'ha d'afanyar en la recerca d'un nou tècnic. Si el club vol competir, ha de fer una bona elecció i no es poden permetre errors. Tot i això, si Deco creu que Thiago Motta ha de ser elegit, no ha de trigar gaire a prendre una decisió, ja que tant la Juventus com el Milan podrien arrabassar-li el tècnic desitjat.