Frenkie de Jong mira a l'estesa amb una mà recolzada a la barbeta

FUTBOL

117 M€ per Frenkie de Jong, el Barça s'ho pensa i ja treballa en un fitxatge de 40 M€

El FC Barcelona ha rebut una oferta descomunal per Frenkie de Jong i Joan Laporta ja treballa en el seu reemplaçament

Frenkie de Jong va arribar al FC Barcelona l'estiu del 2019, exactament fa tres temporades i mitja, com un dels millors centrecampistes del món i amb una projecció brutal. Venia de donar la campanada amb l'Ajax, a qui va aconseguir portar a semifinals de Champions, i tot semblava encaminat perquè triomfés al Barça, el club dels seus amors.

Tot i això, la realitat de Frenkie de Jong des de la seva arribada al FC Barcelona està sent totalment diferent del que s'havia imaginat. En primer lloc, les dificultats econòmiques que arrossega el club des de fa uns quants anys impedeixen formar una plantilla de primer nivell. Però a més, en l'aspecte esportiu tampoc s'estan recollint els èxits previstos i el neerlandès podria estar valorant-ne la sortida.

El seu nom sona amb força al mercat de fitxatges, ja que Manchester City i United ja van intentar tancar la seva incorporació l'estiu passat. Però Frenkie de Jong volia triomfar al Barça i va rebutjar totes les ofertes possibles. Ara bé, a causa dels problemes esmentats anteriorment, aquest estiu pot ser el moment de la seva sortida, ja que Joan Laporta ha rebut una oferta de 117 milions d'euros.

Frenkie de Jong no ho descarta

Frenkie de Jong tenia molt clar el seu objectiu: jugar i aixecar títols al FC Barcelona. Per això va signar fa més de tres temporades, però de moment no ho està aconseguint. El rendiment col·lectiu està deixant molt a desitjar, però ell, a nivell individual, tampoc no ha brillat gaire i ha estat criticat més d'una vegada pel seu mal joc.

Sigui com sigui, és clar que Frenkie de Jong és un gran futbolista i el seu valor de mercat així ho reflecteix. Està valorat en 80 milions, encara que la darrera oferta que ha arribat a les oficines del Barça és molt més elevada. En concret, segons ha informat el diari Sport, el Chelsea ha ofert 117 M€ per aconseguir els serveis del '21', i tant Laporta com el jugador s'ho estan pensant.

És clar que en un escenari ideal, l'oferta seria rebutjada, però el FC Barcelona travessa una forta crisi que només es podria solucionar amb una gran venda. En aquest sentit, la proposta que ha arribat per Frenkie de Jong compleix tots els requisits. I és que, a més d'alliberar una de les fitxes més altes de la plantilla, la venda deixaria prou diners per cobrir pèrdues i fer front a un gran fitxatge.

La venda de Frenkie de Jong, decisiva per a un fitxatge de 40 'kilos'

Perdre Frenkie de Jong seria un cop dolorós, però la quantitat de què es parla pot tapar molts forats. Per començar, el Barça necessita finançament per compensar les pèrdues dels darrers anys i poder acollir-se a la norma de l'1/1. Una regla imprescindible del Fair Play econòmic que permet fitxar pel valor de les sortides però que Joan Laporta encara no pot utilitzar.

D'aquesta manera, els 117 quilos rebuts per Frenkie de Jong ajudarien molt a assolir aquest objectiu. Però a més, el seu reemplaçament només costa 40 milions, i per això el FC Barcelona podria tancar un negoci rodó, guanyant diners i incorporant el favorit de Deco per al pivot. Sí, perquè el director esportiu està enamorat d'Amadou Onana i farà tot el possible per tancar el fitxatge.

Amadou Onana és un migcampista de l'Everton i està sorprenent tothom amb la seva gran temporada. Sempre ben col·locat, amb un físic demolidor i amb una tècnica força depurada, el senegalès és l'elegit per Deco per al centre del camp. Això sí, per arribar-hi, Frenkie de Jong s'hauria d'anar, ja que si no, el Barça mai no podrà pagar la quantitat demandada.

De fet, sembla que Deco ha taxat el fitxatge en 40 milions d'euros i ja hauria mantingut una conversa amb l'Everton per tractar el fitxatge. Això sí, el que no esperava era que Arsenal i Chelsea oferissin 20 'kilos' més, arribant fins als 60. Una xifra dolorosa per al FC Barcelona, però assumible si Frenkie de Jong fa les maletes i marxa camí a la Premier League.