Muntatge amb l'escut del FC Barcelona i una imatge del sorteig de la Copa del Rei
FUTBOL

El Barça s'enfrontarà a l'Athletic Club als quarts de final de la Copa del Rei

El primer aparellament del sorteig d'aquest divendres a les Rozas ha ofert una apassionant trobada entre bascos i catalans

El Barça ja coneix qui serà el seu rival als quarts de final de la Copa del Rei. El sorteig celebrat aquest divendres a les Rozas ha ofert que l'equip blaugrana s'enfrontarà a l'Athletic Club a San Mamés.

Els de Xavi Hernández han superat dues rondes després d' eliminar Barbastre i Unionistes. Tot i ser dos equips de Segona i Primera RFEF, respectivament, el Barça va patir força per eliminar tots dos conjunts i classificar-se per a quarts. El quadre català no va jugar les primeres eliminatòries i va començar directament des de setzens de final al tenir presència a la Supercopa d'Espanya.

El sorteig ha estat totalment pur i sense condicionants. Fins ara, si el bombo comptava amb equips de categories inferiors, aquests havien de jugar els partits com a local i mesurar-se a equips de la Lliga. Ara, tots els equips que queden vius al torneig són de Primera Divisió.

Els partits es disputaran al camp de l'equip que ha sortit primer. Així mateix, la ronda de quarts de final serà l'última que es disputarà a partit únic, ja que a semifinals els partits ja seran a anada i tornada. La final tindrà lloc el 6 d'abril a la Cartuja.

Últims precedents entre Barça i Athletic

Els reis de Copes es tornen a veure les cares. L'últim precedent en aquesta competició és favorable als bascos, que van guanyar per 3-2 els blaugranes a la 21/22. El Athletic també va eliminar el Barça la temporada 19/20 en imposar-se per 1-0.

Tot i això, el Barça ha guanyat les últimes quatre finals de Copa (08/09, 11/12,14/15, 20/21) que ha disputat contra els bilbaïns. A més, els blaugranes van eliminar el conjunt basc en aquesta mateixa ronda la temporada 15/16, després de guanyar 1-2 a San Mamés i 3-1 al Camp Nou.

Resta d'aparellaments

La resta d'enfrontaments són els següents: Celta-Real Sociedad, Mallorca-Girona i Atlètic de Madrid-Sevilla.