Primer pla de Joan Laporta mirant a càmera
FUTBOL

El Barça guanya amb molt de patiment el Barbastre gràcies a un protagonista inesperat

El Barça avança de ronda a Copa del Rei i Joan Laporta treu una conclusió molt positiva. El fitxatge de gener ja és a casa

El Barça ha aconseguit passar de ronda a la Copa del Rei en vèncer per 2 a 3 el Barbastre. Els de Xavi Hernández han patit més del compte davant d'un equip de Segona Federació que ha plantat molta batalla, però finalment estaran al bombo de vuitens.

Una nit més, el Barça ha tornat a deixar dubtes amb el joc i la consistència defensiva. Jules Koundé com a lateral no convenç i Joao Félix tampoc acaba de carburar, malgrat que li han anul·lat un gol totalment legal. A més, Íñigo Martínez, que tornava avui després de lesió, només ha durat uns minuts sobre el terreny de joc, ja que ha recaigut per a lament de Xavi i de tota l'afició.

Tot i això, Joan Laporta ha tret una conclusió molt positiva del partit d'aquesta nit. El president va anunciar fa uns dies que intentaria portar un fitxatge "intens, físic i amb experiència" per cobrir la baixa de Gavi. Però la veritat és que no cal, ja que el Barça ja el té a casa i només necessita minuts.

El fitxatge gratis de gener ja és aquí

Vitor Roque ha debutat a Copa del Rei amb el Barça, encara que no ha estat el millor. Només ha jugat uns minuts al final i no ha creat gaire perill. En canvi, el que sí que ho ha fet ha estat Fermín López.

Fermín, que cada vegada que té oportunitat demostra que mereix més minuts, ha tornat a comandar el Barça fins a la victòria. Xavi ho ha col·locat d'inici amb Frenkie de Jong i Oriol Romeu i, sens dubte, ha estat el millor. Ha obert el marcador a la primera meitat i ha donat una gran assistència a Joao Félix que el linier ha anul·lat erròniament.

És evident que la lesió de Gavi ha estat un cop dur per al Barça, però Fermín López és el millor fitxatge que pot fer Joan Laporta a hores d'ara. Sí, perquè el mal moment econòmic del club i les poques opcions que deixa el mercat del gener condicionen els plans del president, que sap que no pot cometre bogeries.

Per tant, Fermín López es postula com el fitxatge del gener que tindrà Xavi Hernández. És cert que el tècnic no es pot tornar boig i donar les claus del centre del camp a un noi tan jove, però sí que pot donar-li més minuts de joc. Fins ara ha jugat poc més de 800 minuts i ja ha estat capaç d'anotar tres gols i donar una assistència.

El Barça pateix a Barbastre

Pel que fa al partit, el Barça no ho ha tingut fàcil. La primera meitat ha estat de clar domini culer, però els locals han plantat molta batalla. Fermín López ha enviat el partit al descans amb un a zero, cosa que ha provocat una segona part molt entretinguda.

Raphinha, després d'un gran centre d' Héctor Fort, ha ampliat l'avantatge, però a partir d'aquell moment tot ha canviat. El Barbastre s'ha anat a dalt i ha aconseguit posar contra les cordes Xavi Hernández. Primer ha retallat les diferències i després, al 75, gairebé empata el matx després d'un cop de cap que s'ha anat fregant el pal.

Finalment, el Barça s'ha imposat per 2 a 3 gràcies a un penal convertit per Lewandowski, tot i que els locals han tornat a retallar també de penal. Això sí, els de Xavi han aconseguit el seu objectiu: passar de ronda. Fermín López ha estat el millor i, amb la lesió de Gavi i les constants molèsties de Pedri, haurà de fer un pas endavant.