Ferran Torres es toca l'orella amb Gerard Piqué al costat
FUTBOL

El Barça guanya Unionistes i presenta el seu darrer fitxatge, el nou Gerard Piqué

El Barça passa de ronda patint més del que s'esperava, Xavi ha hagut de recórrer als titulars i a un nen de 16 anys per solucionar el partit

Unionistes rebia el Barça en un moment tremendament delicat. Els últims resultats no acompanyen els de Xavi Hernández, que cada cop està més qüestionat. A la cúpula ja comencen a dubtar de la seva continuïtat i, segons les darreres informacions, Deco ja s'ha posat en contacte amb el seu amic Thiago Motta per conèixer-ne la disponibilitat.

És clar que el Barça sembla un polvorí a punt d'esclatar, però també hi ha aspectes positius. La Masia funciona i avui hem pogut assistir a una nova mostra a la Copa del Rei. Sí, perquè Xavi, aquesta vegada per la lesió d'Andreas Christensen, ha fet debutar un nen de 16 anys amb el primer equip.

Andreas Christensen en una jugada del partit contra Unionistas

A més, el Barça ha aconseguit passar de ronda en guanyar per 1 a 3 i aquesta victòria pot suposar un canvi de rumb. Les dinàmiques són clau i ara arriba un tram decisiu de la temporada, així que tot pot passar.

El Barça demostra la seva superioritat

La primera meitat del Barįa ha deixat més ombres que llums. Molta possessió, però poques ocasions i profunditat. De fet, la tensió era tan evident que Xavi no ha pogut evitar reclamar pèrdues de temps al minut 25 de partit, quan encara no havia començat el pitjor.

I és que, al minut 31, Álvaro ha posat per davant els locals i el malson de Xavi es feia realitat. El Barça una altra vegada per darrere al marcador i amb la necessitat de remuntar. Tot i això, Ferran Torres, al minut 45, ha tornat l'esperança a la parròquia culer amb el gol de l'empat.

Això sí, la primera meitat ens deixava una última mala notícia, ja que Andreas Christensen ha marxat lesionat, o això sembla. El danès ha patit un cop al primer acte i ha estat substituït a descans.

La segona part, molt millor i amb una gran notícia

Sens dubte, els segons 45 minuts han estat una altra història. El Barça ha millorat i Xavi ha donat a conèixer el seu darrer fitxatge, Pau Cubarsí. El central, de només 16 anys, està cridant l'atenció a les categories inferiors i avui s'ha presentat davant del públic general.

Pau Cubarsí ja havia anat convocat en ocasions anteriors, però mai havia tingut el privilegi de trepitjar la gespa, potser per la seva curta edat. I és que, a qui anomenen com el nou Gerard Piqué per les semblances físiques, ha de marcar una època al Barça i Xavi no el vol cremar.

Això sí, segur que Pau Cubarsí no oblidarà aquest dia, ja que ha debutat i el Barça ha aconseguit avançar a la Copa del Rei. Com dèiem la segona meitat ha estat molt més tranquil·la. Encara que això sí, no ha estat fins al minut 69 quan Jules Koundé ha posat l'1 a 2 al marcador.

Finalment, Alejandro Balde ha anotat un golàs per l'escaire després d'una gran acció en solitari i presenta candidatura a l'onze. Avui ha estat del millor del Barça i, davant la desaparició de Marcos Alonso, sembla importantíssim per al tram final. Xavi ho sap i ha celebrat el gol amb resignació, conscient que ho podria fer moltes més vegades.