Alejandro Balde amb Gerard Piqué en una imatge amb ombres al fons
FUTBOL

19 anys, titular i avalat per Gerard Piqué, un fitxatge per espantar Alejandro Balde

Alejandro Balde, que va marcar un gran gol a Copa del Rei contra Unionistes, no ho està tenint fàcil aquest any i el que ve podria ser pitjor, ja que el Barça li prepara competència

Alejandro Balde ha tingut una irrupció fulgurant al primer equip del Barça. Fa uns mesos era un desconegut i ara és dels millors laterals del món. Encara més, el seu gran paper a les ordres de Xavi li ha servit per vestir la samarreta de la Selecció Espanyola i per despertar l'interès d'altres grans clubs europeus.

La temporada passada, Alejandro Balde va disputar 44 partits i més de 3100 minuts a molt bon nivell. Va anotar un gol i va repartir 7 assistències, però el més important és que sempre apareixia en els pitjors moments. Les seves incansables pujades pel carril esquerre eren la principal amenaça del Barça quan els resultats s'encallaven, però aquest curs és molt lluny de la seva millor versió.

De fet, Alejandro Balde no és titular indiscutible per a Xavi Hernández, que ha optat per col·locar Joao Cancelo en la seva posició més d'una vegada durant la temporada. Ara, tot i això, després de la lesió del '2', el del planter ha tornat a l'onze i a la Copa del Rei es va reivindicar amb un molt bon gol. Això sí, des de la cúpula del FC Barcelona tenen clar que necessita més competència, ja que quan no n'ha tingut s'ha relaxat i ha baixat les prestacions.

Alejandro Balde no estarà sol el 2024

És cert que el Barça no té diners per fer grans incorporacions, però Xavi ha demanat un fitxatge concret perquè competeixi amb Alejandro Balde. Aquest any, Marcos Alonso era l'altre lateral esquerre de la plantilla, però està completament desaparegut.

L'ex del Chelsea va jugar molt la temporada passada, però ara només ha participat en 3 partits de lliga i 4 de Champions, sumant la trista xifra de 299 minuts. A més, Marcos Alonso acaba contracte en uns mesos i el Barça no el renovarà, i per això Alejandro Balde es quedarà com l'únic lateral esquerre pur de la plantilla. Un escenari que Xavi Hernández ni es planteja, i precisament per això, ja ha posat damunt la taula un fitxatge a cost 0 i de gran qualitat.

Sí, perquè l'escollit per Xavi perquè acompanyi Alejandro Balde el 2024 és titular indiscutible al seu equip amb només 19 anys i el seu futur és molt prometedor. De fet, Gerard Piqué, president de l'Andorra, ja va poder comprovar de primera mà la seva enorme qualitat fa uns mesos, quan va aconseguir tancar la seva cessió.

Álex Valle, competència per a Alejandro Balde

Álex Valle és un carriler esquerrà que està cedit pel Barça al Llevant. A la cúpula del club ho tenen molt ben valorat i el seu retorn al FC Barcelona està gairebé cantat. La Segona Divisió se li queda petita i ho demostra partit rere partit amb grans actuacions.

A hores d'ara, Álex Valle acumula gairebé 1500 minuts de joc i ha estat titular al 81% de les jornades. Una dada que encara podria ser més gran, ja que el del planter ha estat lesionat 4 partits. Sens dubte, està cridat a marcar una època al Barça i l'any que ve tindrà la primera oportunitat.

Alejandro Balde serà el titular, però Álex Valle espera posar-hi les coses difícils. Gerard Piqué ja va poder gaudir de les seves galopades per la banda a l'Andorra, i ara fa el mateix al Llevant. Precisament per això, al Barça ja es freguen les mans amb la seva tornada, ja que Balde haurà de millorar el seu nivell per no ser carn de banqueta.