Muntatge de Pablo Urdangarin mirant a un costat i Felip VI somrient mirant a l'altre
FAMÍLIA REIAL

Revolució a la Zarzuela: es confirma la ruptura entre Pablo Urdangarin i Felip VI

Els motius que haurien portat a trencar relacions entre Felip VI i el fill de la seva germana, la infanta Cristina

Pablo Urdangarin continua endavant amb el seu somni de convertir-se en una figura de l'handbol. El jove té com a referent el seu pare, que va ser un dels millors jugadors en aquest esport de pilota ja fa alguns anys. Tot i això, ha estat ara, coincidint amb el final de la temporada, quan el fill de la infanta Cristina s'ha adonat que no compta amb un important suport.

El segon fill dels exducs de Palma va veure com el seu equip, el Granollers, es va quedar just a les portes de guanyar la Copa del Rei d'handbol. Pablo, a més, somia anar a uns Jocs Olímpics, tal com va fer el seu pare. Un desig que de moment no es complirà, ja que ara com ara no ha estat convocat.

Muntatge de fotos de Pau Urdangarin i, al costat, en un cercle, el rei Felip VI; ambdós somrients

Serà el pròxim 26 de juliol a París quan tingui lloc la cerimònia inaugural de la principal competició del món esportiu. En concret les trobades d'handbol tindran lloc a l'Arena París Sur. La fase final tindrà lloc a l'Estat Pierre-Mauroy.

La raó per la qual Pablo Urdangarin no estaria convocat a les Olimpíades de París

La idea de Pablo era trepitjar aquest estadi, però almenys aquesta vegada no serà possible. Altres companys d'Urdangarin han tingut més sort.

A la llista de convocats hi ha noms com Gonzalo Pérez de Vargas o Aleix Gómez, que juguen al Barça. També Javier Rodríguez, qui amb 21 anys ha aconseguit fer-se un lloc entre els afortunats que representaran Espanya.

Hi ha qui pensa que des de Casa Reial hi ha qui no vol que Pablo formi part dels jocs esmentats. El jove, mentrestant, segueix preparant-se per fer-ho tan bé com sigui possible. “No em poso límits i treballaré per fer-ho”, reconeixia en una entrevista.

Cal recordar que Pablo va formar part de l'equip d'handbol del Barcelona per fitxar després pel Granollers. “Tenim un gran equip, amb molt bon ambient”, comentava Urdangarin sobre els companys.

Fa precisament un any, Pablo es referia a la faceta del seu pare com a esportista. El jove assegurava que tenia un bon referent. D'Iñaki, a més de com a jugador, està aprenent la mentalitat que cal tenir per jugar.

Pablo Urdangarin somia formar part d'unes Olimpíades

"De voler ser el millor, de continuar treballant cada dia", explicava el net de l'emèrit poc després de fitxar pel seu equip actual. Caldrà esperar almenys quatre anys més per veure si és convocat per als Jocs Olímpics del 2028.

Al seu pare no el va veure jugar mai, ja que Iñaki es va retirar abans que ell nasqués. Tot i això, queda el testimoni gràfic a través del qual Pablo pot prendre nota de com va ser l'experiència olímpica del seu pare. Cal recordar que aquest va aconseguir dues medalles olímpiques de bronze als Jocs Olímpics d'Atlanta 1996 i Sydney 2000.

Pablo Urdangarin fent un petó a Iñaki Urdangarin a la galta

El rei Felip VI, oncle de Pablo, també va ser esportista olímpic. L'actual monarca va ser abanderat als Jocs de Barcelona 1992, en què va competir en vela quan encara era príncep d'Astúries. Ningú millor que ell per saber l'emoció que sentiria el nebot si pogués algun dia vestir l'equipació del seu país en una competició com les Olimpíades.

➡️ Família reial

Més notícies: