Un cotxe travessant una forta nevada en una carreta a Galícia amb tot cobert amb diversos centímetres
EL TEMPS

La zona de Catalunya on hi haurà molta neu nova aquest cap de setmana: 24 centímetres

El Pirineu serà la zona amb més quantitat de neu nova en els pròxims dies, amb acumulacions molt positives una setmana abans de Nadal

Fins a 30 centímetres de neu fresca es podrà veure al llarg d'aquest cap de setmana en alguns punts del Pirineu. El millor de tot és que tanta neu acumulada es podrà aprofitar molt bé, ja que durant uns quants dies s'imposarà l'estabilitat a tot el país. En definitiva, una bona forma de gaudir de la neu a zones de muntanya, aquest cap de setmana previ a Nadal.

Aquests registres es donaran principalment al Pirineu aragonès, tot i que a Catalunya la Vall d'Aran també sortirà beneficiada, amb fins a 24 centímetres de neu. De fet, no és que hagi nevat només ara, ja que a la zona fa dies que estan acumulant centímetres. Va ser dimecres 13 passat quan van començar a caure els primers flocs, deixant acumulats rellevants.

La cota de neu i les temperatures patiran un descens durant divendres. Això és degut a la presència de flux de nord i una massa d'aire molt més freda . Rondarà entre els 1.100 i 1.200 metres als Pirineus, on també és probable l'aparició d'algunes pluges, segons les previsions d'eltiempo.es .

A la Cantàbrica, la cota se situarà al voltant dels 1.300 metres, però l'acumulat serà mínim, de només 2 centímetres. Gairebé tota l'atenció recaurà sobre els Pirineus, on es registraran fins a 30 centímetres. Els pronòstics indiquen que seran més probables les precipitacions i les neus durant la tarda d'aquest divendres, tendint a remetre amb les hores.

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avancen per a aquest cap de setmana un descens de les temperatures a l'altiplà nord, l'Ebre i les Canàries. Tampoc no s'esperen grans alteracions a la resta del país. Això sí, també hi haurà gelades als principals sistemes muntanyosos, els altiplans, nord-est peninsular i a l'interior de l'extrem nord-oest.

Les nevades deixaran pas a l'estabilitat

Tot i que aquest divendres a la tarda encara es podrà gaudir veient nevar a molts punts del Pirineu, la situació donarà un canvi radical en hores. I és que aquest cap de setmana predominarà una gran estabilitat a la major part de la Península, sense pluges almenys fins dimecres. En cas que es registressin únicament afectarien el nord.

Mapa amb temps d'Espanya el dissabte 16 de desembre
Previsió de l'AEMET pel dissabte al matí | AEMET

A partir de dilluns entrem de ple a la setmana de Nadal. Encara resten uns quants dies, per la qual cosa hi ha una certa incertesa sobre les prediccions. En qualsevol cas, s'espera que sigui freda del que és habitual i amb menys precipitacions, cosa que ens obligarà a seguir amb els abrics.

Mapa amb temps d'Espanya el diumenge 17 de desembre
Pronòstic per al diumenge 17 de desembre al matí | AEMET