Imatge de diverses persones amb uns llums de Nadal i un mapa d'Espanya de l'AEMET
EL TEMPS

Atents al cel durant la nit i el dia de Nadal: l'avís d'última hora de l'AEMET

L'AEMET pronostica un important canvi de temps de cara a festivitats tan assenyalades com la nit o el dia de Nadal

Aquest Nadal tornarà a ser com els d'abans. De fred, de jaqueta i de ser a casa. Les temperatures experimentaran un descens notable a partir del 18 de desembre. És el que assegura l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Després d'uns dies amb un temps "més càlid del que és normal", arriba un canvi que es farà notar —i d'allò més— en dates nadalenques.

"La setmana del 18 al 25 de desembre podria ser freda, amb temperatures fins i tot inferiors al que és habitual per a aquestes dates en àmplies zones", diuen des de l'organisme. El canvi de temps, així mateix, es començarà a fer notar a partir d'aquest dijous, 14 de desembre, a causa d'una entrada a la península d'una massa d'aire polar.

Imatge d'un tweet de l'AEMET parlant del canvi de temps que passarà del 18 al 25 de desembre del 2023
L'AEMET avisa del canvi de temps que passarà per Nadal | AEMET

Un Nadal fred

L'Aemet s'aventura a dir que els dies 24 i 25 de desembre seran freds. Segons els seus pronòstics, el temps durant les festivitats nadalenques estarà marcat per temperatures "fins i tot inferiors" al que és habitual.

Així mateix, des de l'organisme també expliquen que no es preveu la presència de pluges durant aquests dies tan assenyalats. "Les pluges seguirien sense fer acte de presència o serien escasses", diuen.

Això sí, l'Aemet aplica un matís, ja que a deu dies vista de la nit de Nadal asseguren que encara hi pot haver canvis en la previsió. "De totes maneres, aquest pronòstic encara presenta incertesa", expliquen.

Dies d'inestabilitat

I és que aquesta setmana ha estat ben diferent. De fet, la mateixa Aemet ha reconegut que la setmana ha estat "més càlida del normal".

Les temperatures en aquests últims dies no han estat gens típiques en aquestes dates. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el dimarts, 12 de desembre, es van registrar temperatures de 20°C en alguns punts de la geografia catalana.

Temperatures que, des de dimecres passat, 13 de desembre, van començar a caure. De fet, la màxima prevista per aquest dijous, 14 de desembre, ja és de 11°C; i la de divendres que ve és de 14°C.

Cal destacar, així mateix, que a Catalunya es mantenen les alertes per forts vents. En concret, Protecció Civil ha activat alertes per a aquest dijous en comarques com el Ripollès, la Cerdanya i la Val d'Aran. També al Berguedà, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça.