Muntatge amb Mario Picazo, un mapa del temps i una vista general de la ciutat de Vitòria en un dia fred
EL TEMPS

L'avís de Mario Picazo pel que passarà el cap de setmana: 'Es notarà'

El meteoròleg Mario Picazo avança una caiguda dels termòmetres per als pròxims dies, amb valors sota zero en algunes capitals

Mario Picazo anuncia canvis pel cap de setmana. Després d'unes jornades excessivament càlides, sembla que es recuperarà la normalitat pel que fa a les temperatures. I és que "es notarà la fresca" sobretot durant diumenge.

El meteoròleg adverteix que "entrarem en mode anticiclònic aquests pròxims dies", que tindrà a més una certa intensitat. Aquest anticicló anirà prenent posicions amb vista al tram final de la setmana, on podria deixar valors negatius en algunes capitals.

Per a Mario Picazo això suposa tota una novetat, ja que fins ara no s'havia produït això durant la tardor. No oblida que venim d'un període totalment atípic, on els termòmetres van arribar a situar-se als 30ºC a Màlaga . Però aquesta situació farà un tomb radical en qüestió d'hores.

Insisteix que caldrà fer front a temperatures sota zero, com és el cas de Conca, amb -3ºC. Les màximes se situaran per sota dels 20ºC, excepte a les Canàries, on conservaran uns valors més agradables.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 11
Mín. 0
Màx. 11
Mín. 0
BarcelonaMàx. 16
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 6
ValènciaMàx. 15
Mín. 5
Màx. 15
Mín. 5
SevillaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 8
SaragossaMàx. 13
Mín. 4
Màx. 11
Mín. 2
BilbaoMàx. 14
Mín. 2
Màx. 14
Mín. 1
Palma de MallorcaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 8
La CorunyaMàx. 15
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 6
BurgosMàx. 11
Mín. -1
Màx. 7
Mín. -2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 17
Màx. 21
Mín. 16

Posa especial atenció a "les capitals de l'altiplà nord, ja amb alguns valors negatius". Això significa que “veurem gelades” durant les properes jornades. Aquesta caiguda tèrmica anirà a més a mesura que transcorrin les hores.

Amb vista a diumenge es preveu "restar graus en algunes capitals". Les màximes aniran en descens, de manera que "la fresca es notarà". Ens esperen al davant, aleshores, unes "temperatures més hivernals que les de dies enrere".

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel dissabte 16 de desembre
Previsió de l'AEMET pel dissabte al matí | AEMET

Mario Picazo avisa dels vents i de la pluja

Mario Picazo anima a "abrigar-se bé" davant del que encara ha d'arribar. A més a més del fred, també patirem fortes ratxes de vent. Seran més intenses al Cantàbric oriental i a la Vall de l'Ebre, sobretot al nord de Catalunya i Balears.

Arribaran a assolir en alguns punts els 90 quilòmetres per hores, amb onades d'entre 4 i 6 metres.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel diumenge 17 de desembre
Pronòstic del temps per al diumenge al matí | AEMET

Pel que fa a les precipitacions, és probable que es donin a àrees del Cantàbric oriental, l'alt Ebre i els Pirineus. Seran en forma de neu a zones de muntanya , oscil·lant entre els 1.000 i 1.300 metres al nord divendres.

Mario Picazo explica a eltiempo.es que una vegada que s'instal·lin les altes pressions ja no es produiran pluges en uns quants dies. Almenys fins que "perdi intensitat l´anticicló i pugui arribar un front des de l´Atlàntic".