Muntatge amb una imatge de fons d'un cotxe ple de neu circulant per una carretera de muntanya i una altra de Mario Picazo
EL TEMPS

Mario Picazo avisa de nevades a 7 comunitats aquesta setmana: fins a 25 centímetres

Mario Picazo posa el focus sobretot als Pirineus i a la Serralada Cantàbrica, que registraran els majors acumulats

Mario Picazo avisa de més nevades al llarg d'aquesta setmana . Fins a set comunitats podrien cobrir-se d'un mantell blanc a les principals serralades. En alguns casos, com als Pirineus (Catalunya i Aragó), les acumulacions arribaran als 25 centímetres.

També caldrà estar pendents de la Serralada Cantàbrica. El tram comprès entre Astúries i Castella i Lleó registrarà 9,9 centímetres dissabte a la mitjanit, i això també pot afectar zones de Cantàbria. Tampoc es lliuraran a la Rioja i a la Comunitat de Madrid als seus punts més alts.

Mario Picazo, en la seva previsió a eltiempo.es, revela que "la cota de neu anirà baixant" amb el pas de les jornades. L'entrada d'aire més fred durant la setmana permetria "veure acumulacions notables a les serralades del nord peninsular". Serien més febles a les del centre i sud-est.

No es tractaran de nevades generalitzades, però sí que es mantindrà la tendència de les darreres setmanes. A cotes mitjanes i altes ja s'han donat les primeres acumulacions.

Al segon tram d'aquesta setmana es preveu que la neu arribi fins als 1.000-1.300 metres al nord. Al centre peninsular rondaran entre els 1.600 i 1.700. El popular meteoròleg no descarta que aquestes nevades arribin a ser “contundents”.

Convida a romandre molt atents a "una pertorbació alimentada per vents humits de llevant". Tindria lloc a la segona meitat de la setmana i afectarà sobretot l'est de la Península i les Balears.

Mario Picazo amb un mapa d'Espanya de fons amb la neu de la setmana
Mario Picazo revela les zones amb més acumulats de neu | eltiempo.es

Mario Picazo avisa d'una caiguda tèrmica

Mario Picazo posa el focus també a les temperatures càlides que es donaran en aquesta arrencada de setmana. En algunes zones del nord s'arribaran als 20 ºC i a Múrcia es depassaran els 25 ºC durant dimarts. No obstant, aquesta calor tindrà les hores comptades.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 10
Mín. 3
Màx. 13
Mín. 3
BarcelonaMàx. 17
Mín. 10
Màx. 17
Mín. 10
ValènciaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 8
SevillaMàx. 17
Mín. 6
Màx. 18
Mín. 9
SaragossaMàx. 14
Mín. 9
Màx. 17
Mín. 8
BilbaoMàx. 14
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 7
La CorunyaMàx. 16
Mín. 10
Màx. 17
Mín. 10
BurgosMàx. 8
Mín. 3
Màx. 11
Mín. 2
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 22
Mín. 18

Està previst que durant dimecres després del pas d'un front arribi una massa d'aire fred al nostre país. Ho farà pel nord i s´estendrà per la Península provocant una caiguda tèrmica. En alguns punts, aquest descens serà de fins a 12ºC en només 24 hores.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps per dimecres 13 de desembre
Previsió de l'AEMET pel dimecres 13 de desembre al migdia | AEMET

Aquest dia es produirà una baixada de les temperatures de manera generalitzada. Serà més acusat a àrees del Cantàbric, Pirineus i sud de Castella i Lleó. En qualsevol cas, la caiguda més destacada tindrà lloc al sud-est.

Mapa amb la previsió del temps pel dijous 14 de desembre
Pronòstic del temps per dijous al matí | AEMET

A l'interior de València, Alacant, Albacete, Regió de Múrcia i est d'Andalusia, les màximes podrien caure fins a 12ºC. Es mantindrà aquest descens generalitzat dels termòmetres durant dijous. En qualsevol cas, els valors que es registrin s'han d'ajustar al que és habitual per a aquesta època de l'any.