Imatge de fons de diverses persones passejant per un passeig marítim menjant gelat amb la platja plena de fons, a més d'una imatge en primer pla de Jorge Rey, amb diverses emoticones de tempestes i un termòmetre amb un sol
EL TEMPS

Tempestes, sol i pujada de temperatures: màximes de fins a 30ºC aquesta setmana

Aquesta setmana patirem els darrers efectes d'una borrasca, però també l'arribada d'un anticicló


Com bé ens diu el refrany, "No hi ha aigua com la del maig". Aquest mes de maig patim l'arribada de borrasques que continuen beneficiant molt positivament la península. La mitjana nacional dels embassaments espanyols se situen a la mitjana de litres dels últims 10 anys, i també arriben a valors que des del 2021 no es registraven.

Jorge Rey - Adiós a la inestabilidad. Llega un anticiclón

Descobreix abans que ningú les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Com ja he anat tractant a través del meu canal de YouTube de El tiempo con JR, maig seria un mes en què a meitat es tornaria inestable, amb calamarsa fins i tot. Últimament s'estan vivint molts fenòmens. No només hem vist pedregades, sinó també aurores boreals i fins i tot un meteorit sobre els cels espanyols.

Sense marxar del tema, el maig finalitzaria amb la presència d'un temps més calmat. Per tant, amb la presència de l'anticicló. Tot i que ja anem apropant-nos a finals de mes, encara tenim uns dies d'inestabilitat.

Les tempestes per a aquesta setmana del 20

Aquesta setmana comencem amb la presència d'una borrasca. Aquesta ja ens ha estat deixant durant aquest cap de setmana fortes precipitacions a àrees del nord o del Llevant.

Durant aquesta setmana podrem viure la inestabilitat fins dimarts, o almenys d'una manera més generalitzada, a zones del nord, centre i Llevant.

Durant dimecres, dijous i divendres podrem veure també algunes tempestes. Seran restes d'aquesta borrasca que es podrien deixar notar a àrees del Cantàbric, Catalunya, Comunitat Valenciana o Illes Balears.

A continuació podreu veure un mapa amb les precipitacions esperades per aquesta setmana del 20 de maig:

Imatge d'un mapa del Meteored amb la precipitació acumulada per a la tercera setmana de maig del 2024

Els termòmetres es dispararan

Se'ns presenta un canvi, sobretot amb vista a la segona meitat de la setmana, quan el temps es comenci a estabilitzar. Els millors dies, sens dubte, els del cap de setmana, quan les màximes hagin pujat d'una forma força generalitzada i els cels quedin força nets de núvols.

D'aquesta manera, passarem de tenir màximes primaverals, fins i tot fresques, a valors més alts. Aquests arribaran als 30 graus al sud, els 25 al centre i els 20 al nord.

De fet, aquestes xifres podran arribar a ser una mica més elevades en alguns llocs, però, en general, parlem ara de l'inici del bon temps, del sol i de la caloreta.

En definitiva, com diu el refrany, “Si al maig plou i fa calor, tot el camp cobreix de verdor”. Com sempre, gràcies i fins a la setmana que ve.

Segueix Jorge Rey a les seves xarxes socials i rep abans que ningú les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: