Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un cotxe passant per una inundació, davant Francesc Mauri i dos emojis d'un sol i un núvol amb pluja

EL TEMPS

Francesc Mauri avisa del temps que podria fer al juny i la sorpresa és majúscula

El meteoròleg de TV3 ha alertat sobre què pot passar el pròxim mes de juny a Catalunya


Francesc Mauri ha tornat a llançar un avís sobre el temps. Aquesta vegada, la seva advertència afecta el pròxim mes de juny. És veritat que les pluges dels darrers dies han obert un esquema més esperançador de cara a l'estiu.

Les darreres precipitacions permetien, de fet, que les restriccions al sistema Ter-Llobregat es rebaixessin i que la previsió de permetre l'obertura de les piscines comunitàries i privades cada cop més sigui vist com una realitat.

Tot i això, Francesc Mauri ha volgut avançar-se i parlar ja més de cara a l'estiu. Concretament, ha fet la seva predicció del temps per a les pròximes setmanes i la sorpresa és majúscula.

Francesc Mauri adverteix del temps que farà al juny

Francesc Mauri ha decidit compartir amb tots els seus seguidors la predicció de com serà l'inici de l'estiu a Catalunya. "La previsió del juny il·lusiona", ha avançat al seu compte de X (Twitter). Després d'uns mesos de sequera extrema, sembla que les coses van canviant de mica en mica.

"Dues imatges que enamoren. Es consolida la recuperació de les Nogueres i el Segre. Les pluges de l'abril i el maig decisives, però no oblidem mesos enrere alguns episodis, fins i tot rècord".

I és que ha publicat, juntament amb el text, un mapa sobre l'anomalia de precipitació mensual del mes de juny del 2024. S'hi pot veure com Catalunya rebrà més pluja del que és habitual aquest mes de juny. Una dada que ha omplert d'esperança Francesc Mauri.

Pel que fa a la segona meitat del mes de maig, Francesc Mauri ha assegurat que “no fa ni farà cap gran calorada el que queda de mes”. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia a Espanya (AEMET) també ha avançat que les temperatures que estem tenint "són més pròpies d'abril que de maig".

Francesc Mauri fa balanç de les pluges d'aquesta setmana

Francesc Mauri també adjuntava un gràfic sobre l'estat dels embassaments de Canelles, Camarasa, Rialb i Sant Antoni actualment comparant-los amb les dades de fa un any. La comparativa indica que el creixement ha estat notori, i que les pluges dels darrers dies no han pogut ser més agraïdes.

I és que aquest inici de setmana tornava a deixar precipitacions al voltant de Catalunya. De fet, dimarts passat va ser un dia de pluges generalitzades a tot el territori. El Meteocat ho deixava clar publicant l'estimació de la precipitació acumulada els dies 14 i 15 de maig.

Unes dades que indicaven que s'havien acumulat fins a 30 mm a sectors del nord-est, al Camp de Tarragona i a la Vall d'Aran. "S'han recollit 49 mm de pluja a Constantí, Tarragonès", destacava també el Meteocat.

De fet, encara és vigent un avís groc per intensitat de pluja aquest dimecres a la tarda a tres comarques de Girona, a l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Pla de l'Estany. Tot i això, també podrien caure ruixats al Pirineu, Prepirineu i prelitoral de Catalunya, tot i que de menor intensitat.

De cara al dijous 16 de maig, a més, s'esperen una jornada més de precipitacions, que ja començaran de matinada al litoral i prelitoral sud, i al quadrant nord-oest.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: