Imatge de fons de diverses flors en un prat, al costat d'una imatge de Jorge Rey i emoticones de temperatura, sol, tempesta i interrogants
EL TEMPS

Temps boig aquesta setmana: canvi radical novament a Espanya

"L'hivern no és passat mentre l'abril no s'ha acabat". Setmana amb descens de temperatures i una mica d'inestabilitat

Deixem enrere una setmana excepcional. Un dels observatoris de la zona de Barcelona registrava, segons diuen, un rècord des que se'n tenen registres, un valor de 29'4ºC en ple mes d'abril.

Encara que aquí ara mateix no afirmaré res, cal saber que pot estar influït per l'efecte de les illes de calor. Això fa 70 anys no existia en comparació amb ara.

Jorge Rey - Vuelven a bajar las temperaturas

Sigues el primer a rebre les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

No obstant això, el que és clar és que deixem enrere una setmana gairebé estiuenca. Si us agrada gaudir o prendre el sol, ha estat la vostra setmana. Tot i que aquests dies també ho veurem, les temperatures seran més baixetes i arribaran algunes tempestes.

Mapa del temps d'Espanya del 15 d'abril

Canvis a l'atmosfera

Avui dilluns vivim al nord un descens dels mercuris cap a valors més propis de la primavera, a uns 15 o 20 graus de màxima. A la resta del país no es notarà aquest descens fins dijous-divendres. Per tant, a ciutats com Múrcia encara hi podran haver valors d'uns 30 graus durant els primers dies de la setmana.

Alhora, a les àrees de muntanya del nord podran viure, principalment durant la segona meitat de la setmana, algunes febles gelades.

Mapa del temps a Espanya el 16 d'abril

Avui dilluns també arriben pluges a l'àrea del Cantàbric, sobretot a zones com Cantàbria o el País Basc. També avui podrem viure algunes tempestes febles en àrees del centre.

Mapa del temps a Espanya el 17 d'abril

D'altra banda, sobretot durant dijous i divendres, tindrem l'arribada d'algunes tempestes a les Illes Balears o al Llevant, encara que sense gaire importància pel que sembla al principi.

A més, a partir de divendres podran patir l'arribada d'una mica d'inestabilitat a les Canàries, sobretot als territoris de més relleu, s'esperen pluges.

Precipitacions acumulades setmana del 15 d'abril a les Illes Canàries

Tot seguit, els mostro un mapa de les precipitacions acumulades per a aquesta setmana del 15 d'abril.

Imatge d'un mapa del Meteored amb la pluja acumulada a la setmana del 15 al 22 d'abril

El que és clar és que hi comença a haver bones notícies. Canvis en les tendències, alta activitat a les formigues i canvis en el fenomen de "El Niño" i "La Niña". Tots aquests canvis podran donar lloc a l'arribada de tempestes a les zones més necessitades del país, com podria ser Barcelona o Girona, de mica en mica.

Gràcies i fins a la pròxima.

No dubtis a seguir Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: