Imatge de fons d'uns núvols negres, al costat d'una imatge en primer pla de Jorge Rey amb una gorra i diverses emoticones de núvols amb sol i pluges
EL TEMPS

Les formigues ja avisaven: el canvi de temps que arriba a tot Espanya aquesta setmana

Sí, arriben gelades, però també una potent borrasca que deixarà pluges i tempestes en gran part del territori

No diem adéu a les pluges. Deixem enrere una setmana del 15 d'abril que, encara que amb uns quants dies més frescos, ens ha deixat temperatures primaverals. Aquesta setmana del 22 d'abril canvia el panorama, no tant per les temperatures, sinó pel que veurem al cel.

Jorge Rey - Final de semana muy inestable

Sigues el primer a rebre les previsions del temps de Jorge Rey i subscriu-te ara al seu canal a YouTube aquí!

Les gelades

Comencem una setmana en què baixen els mercuris, sobretot en àrees del nord, on l'aire fred arriba de manera més directa. Serà a províncies com Lleó, Burgos, Àvila, Segòvia, Sòria, Terol o Conca.

En general, valors per començar la setmana a la península que són primaverals, encara que una mica freds en àrees del nord. Tot i això, a partir de dijous recuperarem valors primaverals d'una forma generalitzada.

Mapa del temps a Espanya el 22 d'abril

Mercuris que podran, per tant, assolir més o menys uns 13ºC al nord, uns 15 pel centre i uns 20 pel sud. No es descarta poder assolir a Sevilla i, sobretot a Múrcia, valors de 25 graus.

Una potent borrasca que deixarà pluges

Encara que, sí, arribaran pluges de manera força generalitzades. L'arribada de pluges i una mica d'aire fred deixarà un ambient una mica més fresc, però en cap moment hivernal.

Cal destacar l'arribada d'humitat durant els primers dies d'aquesta setmana a Galícia o Cantàbric. Fins i tot la formació d'algunes tempestes per les Illes Balears o, en general, la possibilitat d'una inestabilitat pel Llevant.

Però la gran notícia, el més important, arriba a partir de divendres. Serà quan una borrasca se situï a l'esquerra de la península, i es notarà a últimes hores en llocs de l'oest de Galícia.

Mapa del temps a Espanya el 26 d'abril

És per això que durant el cap de setmana patirem pluges i tempestes per tot el país, també a les Illes Canàries, encara que allà d'una manera no tan important.

Mapa del temps a Espanya el 27 d'abril

Cal destacar com, gràcies a les altes temperatures viscudes aquestes darreres setmanes, les tempestes podran ser més intenses a molts punts de la península. A més, la zona del mediterrani espanyol també patirà l'arribada d'aquestes borrasques.

Mapa del temps a Espanya el 28 d'abril

A continuació, us deixo un mapa amb les acumulacions de pluja previstes per aquesta setmana:

Imatge d'un mapa del Meteored amb la previsió d'acumulació d'aigua per aquesta setmana

La setmana que ve, més pluges

A causa de l'arribada d'aquesta borrasca poden arribar més pluges, deixant-nos una setmana que ve passada per més aigua. Podria ser notícia el Mediterrani per l'arribada d'una DANA que deixi tempestes molt fortes.

És més, us afegiré una "observació" d'aquelles que faig de la natura. Encara que això ho he explicat ja fa un temps a través de xarxes, el cas és que hem estat veient un creixement important de la part exterior dels formiguers. Es van obrir tots fa unes setmanes ja, preparant-se per a l'arribada de fortes precipitacions, com ja s'han vist en zones del sud peninsular durant la Setmana Santa.

Gràcies i fins d'aquí a una setmana.

No dubtis a seguir Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: